Υπ. Υγείας: Ξενώνες για τα παιδιά που παραμένουν στο «Αγία Σοφία» με εντολή εισαγγελέα

Υπ. Υγείας: Ξενώνες για τα παιδιά που παραμένουν στο «Αγία Σοφία» με εντολή εισαγγελέα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Τη δημιουργία ξενώνων για τα παιδιά που παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με εντολή εισαγγελέα εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Το χρονίζον πρόβλημα των παιδιών που παραμένουν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με εισαγγελική εντολή, απασχόλησε σύσκεψη στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα επτά παιδιά σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, καθώς και να δημιουργηθούν 2 Ξενώνες Εφήβων, ένας για αγόρια και ένας για κορίτσια, με χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας.

Οι Ξενώνες θα λειτουργήσουν σε κτήριο που θα παραχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, ύστερα από σχετική Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφτεί ανάμεσα στα δύο υπουργεία.

Το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαΐου και οι Ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων στην πύλη του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που ζουν στο νοσοκομείο.

Την κινητοποίηση στήριξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε πως στο «Αγία Σοφία το μείζον πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα παιδιά συνεχίζεται καθώς 40 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα, έως 16 ετών, με εισαγγελική παραγγελία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM