«Εδώ δεν είναι ο τόπος που λαμβάνονται αποφάσεις. Οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρεις θεσμούς και το Eurogroup», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος  Μέρκελ υποδεχόμενη τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο, αλλά κατεβάζοντας έτσι τον πήχη των ελληνικών προσδοκιών για παρέμβαση.

 

Η καγκελάριος επισήμανε το καλό κλίμα των σχέσεων με τον έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο παρατήρησε ότι ορισμένες φορές «οι συζητήσεις μεταξύ τους δεν ήταν εύκολες, αλλά ήταν ειλικρινείς».

 

«Πράγματι, οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες και στις δύσκολες στιγμές διαμορφώνονται σταθερές σχέσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός με τη σειρά του. «Απαιτεί καλή πίστη και συνεργασία αλλά επίσης νέο όραμα και αποφάσεις για την Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και είπε ότι θα ενημερώσει την Γερμανίδα καγκελάριο για τη θετική πορεία της οικονομίας και την υπεραπόδοση των εσόδων.

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το σχέδιο δράσης των υπουργείων Εσωτερικών.

 

Σε ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και ζητήματα όπως το προσφυγικό που είναι ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα θέμα που αποτελεί τεράστια επιβάρυνση για τη χώρα τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα στην τύχη της για το προσφυγικό», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

 

Έχουμε τους ίδιους στόχους για την εκπόνηση συστήματος ασύλου για την Ευρώπη, είπε η κ. Μέρκελ.

 

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών:

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr