Xάος στη Βουλή - Ο Θοδωράκης αποκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κομματικούς υπαλλήλους

Xάος στη Βουλή - Ο Θοδωράκης αποκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κομματικούς υπαλλήλους Facebook Twitter
10

"Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το κόμμα και τα επαγγελματικά του στελέχη. Αφού ο κομματικός στρατός θέλει δραχμή, δραχμή. Δεν ζήσατε ποτέ από την εργασία σας, αλλά από τους μισθούς του κόμματος γιατί ήσασταν κομματικοί υπάλληλοι " είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ξεσηκώθηκαν και απείλησαν να φύγουν από την αίθουσα.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η πρόεδρος της Βουλής η οποία κατηγόρησε τον κο Θεοδωράκη για απαράδεκτη συμπεριφορά και εκφράσεις και κάλεσε τον κο Βρούτση να ανέβει στο βήμα για να απαντήσει.Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, και απαντώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη, είπε πως έκανε σόου και προβοκάτσια και ότι δεν θα ζητήσει να ανακαλέσει τα όσα είπε. «Ήρθατε από την ΕΕ όπου κάνατε τουρ για να εκπροσωπήσετε του δανειστές στη Βουλή» ανέφερε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε: «Η Αριστερά δεν χτυπάει κάτω από τη μέση. Ίσως δεν έχετε ιδέα κι ήρθατε από άλλη χώρα. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι. Λυπάμαι, δεν είστε χθεσινός. Είμαστε μικρή χώρα κι όλοι γνωριζόμαστε».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απευθυνόμενος προς τον κ. Θεοδωράκη, είπε ότι μια γραμματέας της Κομισιόν χαρακτήρισε την κυβερνητική αποστολή ως σχολική εκδρομή και επισήμανε: «Είχατε σχέση με την ΕΡΤ όταν υπήρχε κατασπατάληση πόρων».


Η αγόρευση του Σταύρου Θεοδώράκη

"Αν ο στόχος σας ήταν να διχάσετε τον ελληνικό λαό τα έχετε ήδη καταφέρει. Ο λαός έχει διχαστεί, μόνο που τα στρατόπεδα δεν είναι αυτά που είχατε υπολογίσει. Από τη μία, και μπορείτε να το δείτε και μέσα στη Βουλή αλλά και στον δημόσιο διάλογο στο διαδίκτυο και στην κοινωνία, από τη μια είναι η Χρυσή Αυγή, οι ΑΝΕΛ βέβαια, και ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη είναι η υπόλοιπη κοινωνία. Η τρόικα, δηλαδή, της δραχμής είναι στο πλευρό σας, και μαζί και άλλοι συντηρητικοί της Ευρώπης που θέλουν να ξεμπλέκουν κάποια στιγμή με τους Έλληνες" ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του.


Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως έγιναν 8 οι χώρες που θέλουν την Ελλάδα εκτός. Και όλοι αυτοί θα προσεύχονται να πάει καλά το δημοψήφισμά σας και να πάρετε την Ελλάδα και να φύγετε από το ευρώ. "Θα έχετε δει, ότι τις τελευταίες ώρες χιλιάδες αγόρια και χιλιάδες κορίτσια που μέχρι χθες δεν είχαν καμία σχέση με την πολιτική βγαίνουν σήμερα μπροστά και λένε το δικό τους «ως εδώ». Τι θα πούμε, λοιπόν, σε όλα αυτά τα παιδιά; Ότι χάνουν την Ευρώπη αλλά τους μένουν τα Βαλκάνια; Και σε λίγα χρόνια θα παρακαλάνε για τη θετική ψήφο των Σκοπίων και της Αλβανίας για να πάρουν μια μικρή βοήθεια από την Ευρώπη" σημείωσε.


Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι συνιστώσες


"Όλες οι κινήσεις σας πέντε μήνες τώρα, μαρτυρούν ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι συνιστώσες. Το κόμμα, και τα επαγγελματικά του στελέχη. Και αφού ο κομματικός στρατός θέλει δραχμή... δραχμή!" σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού. "Δεν διαπραγματευθήκατε στην Ευρώπη! Οι άνθρωποί σας έκαναν περαντζάδες όπως μαρτυρούν μέχρι και οι γραμματείς στις Βρυξέλλες. Χωρίς χαρτιά, χωρίς προτάσεις, χωρίς σχέδιο κι αν εξαιρέσεις -και θα πρέπει να το πω- τον κύριο Χουλιαράκη που όπως λένε, «ήξερε για τι μιλάμε» και προσπαθούσε ο άνθρωπος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, οι άλλοι πήγαιναν σαν σε σχολική εκδρομή" ανέφερε.


"Γιατί τη σύγκρουση που κάνατε σήμερα δεν την κάνατε την άνοιξη; Γιατί αφού είδατε ότι οι Ευρωπαίοι εκβιάζουν, όπως λέτε, δε θέσατε το δίλημμα στον ελληνικό λαό πολύ νωρίτερα; Γιατί περιμένατε να φθάσουμε ως τον Ιούλιο;" συνέχισε. "Θα σας πω εγώ το γιατί. Γιατί δεν έχετε σχέδιο. Γιατί δεν έχετε προτάσεις. Γιατί μόνο αυτοσχεδιάζετε".

"Στεγνώσατε αυτούς τους 5 μήνες την οικονομία. Αυξήσατε την ανεργία και τη μαύρη εργασία. Στα νοσοκομεία ήδη υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα. Το φέσι στην αγορά έχει γίνει σομπρέρο. Και τώρα βάζετε βόμβα στον τουρισμό. Εκτός αν πιστεύετε ότι μια Ελλάδα σε πολιτική αναταραχή είναι ατραξιόν για τους τουρίστες" ανέφερε.


"Θα πρέπει αφού πήρατε την απονενοημένη απόφαση να ενημερώσετε και τους αγρότες τι σημαίνει για τη ζωή τους η έξοδος από την ΕΕ. Πόσα δισεκατομμύρια θα χάσουν μέχρι το 2020. 19 δις. Να ενημερώσετε και για την απώλεια του ΕΣΠΑ. 22 δις. 41 δις θα χάσουμε μέχρι το 2020. Να ενημερώσετε τους συνταξιούχους αν θα συνεχίσουν να παίρνουν τη σύνταξή τους το καλοκαίρι" εξήγησε.


"Φοβάμαι όμως κάτι – και θα σας το πω. Φοβάμαι ότι όλα αυτά ουδόλως ενδιαφέρουν ένα μεγάλο τμήμα της κυβέρνησης και θα σας πω γιατί. Δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας. Δεν ζούσατε ποτέ από τα χέρια σας. Ήσασταν πάντα στην μισθοδοσία του κόμματος. Κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος" ανέφερε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στη βουλή. Για πολλά λεπτά επικράτησε ένταση και φωνές από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν έντονα στα λεγόμενα του κυρίου Θεοδωράκη, ενώ και βουλευτές του Ποταμιού σηκώθηκαν από τα έδρανα και κινήθηκαν απειλητικά προς την μεριά των βουλευτών της συμπολίτευσης. Η φασαρία κράτησε για αρκετή ώρα με τον προεδρεύοντα εκείνη την ώρα στην ολομέλεια Αλέξη Μητρόπουλο να προσπαθεί να αποκαταστήσει την τάξη.


"Γιατί όπως έχει πει και ένας κυβερνητικός αστέρας: «Οι Έλληνες θέλουν αξιοπρέπεια πριν από δουλειές και λεφτά». Είναι η θεωρία των χορτάτων. Γιατί ο κόσμος της εργασίας θα σας πει ότι ο άνθρωπος για να έχει αξιοπρέπεια πρέπει να έχει δουλειά και λεφτά".


Αλλά είπαμε για να νιώθεις τον καημό του κόσμου πρέπει να έχεις δουλέψει. Αλλά εσείς ακόμη και για συνέταιρό σας από την ακροδεξιά έναν άεργο επιλέξατε. Όμοιος, ομοίω, αεί πελάζει. Διορισμένο κρατικό στέλεχος από τα 26 του, ο μηχανοδηγός του τρένου που μας πάει στον γκρεμό. Το πουλέν της ακροδεξιάς που έγινε μετά το πουλέν της αριστεράς.


"Αυτή την φορά η επικοινωνιακή σας καταιγίδα δε θα σας σώσει. Ξέρουμε εκ των προτέρων τι θα πείτε γιατί έχει στερέψει και η φαντασία σας. «Η Ευρώπη ήθελε αίμα και εμείς αντισταθήκαμε»" σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε: "Τα έγγραφα όμως, κυρίες και κύριοι, που θέλετε να θέσετε για δημοψήφισμα είναι και δικά σας έγγραφα, είναι μια αμφίδρομη διαδικασία. Βάζατε- βγάζατε. Ήταν κείμενα εργασίας. Ένα μέτρο εσείς, ένα κι οι δανειστές. Ήταν μια διαδικασία σε εξέλιξη".


"Το ψεύτικο, εκβιαστικό σας δίλημμα είναι: «Ναι στην κακή Ευρώπη»; Ή «όχι στην κακή Ευρώπη»; Όποια όμως απάντηση κι αν δώσει ο ελληνικός λαός θα είναι οδυνηρή για εσάς. Αν ο λαός πει «όχι» θα έχετε στα χέρια σας μια βόμβα χωρίς λεφτά, χωρίς συμμάχους. Δε θα έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε ούτε τα καύσιμα για τα ελικόπτερα" ανέφερε.


"Κι αν ο λαός ψηφίσει «ναι», τι θα κάνετε; Θα έρθετε να εφαρμόσετε τις εντολές των δανειστών;" σημειώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης. "Ενδιαφέρον είναι κ. Τσίπρα ότι σπεύσατε να δηλώσετε προκαταβολικά ότι θα κρατήσετε τη θέση του Πρωθυπουργού όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Δηλαδή, «μη σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και χάσουμε και το δημοψήφισμα και χάσουμε και την εξουσία και χάσουμε και τους διορισμούς και χάσουμε και τα μεγαλεία». Δεν σας τιμά αυτή η απόφαση κ. Τσίπρα. Αφού πήρατε την απόφαση να ηγηθείτε του λόμπι της δραχμής πρέπει θαρραλέα να πείτε «αν ηττηθώ θα φύγω»" συμπληρώνει.


"Εμείς σας έχουμε μια πρόταση. Αποσύρετε την επιλογή του δημοψηφίσματος και βάλτε σε ψηφοφορία στην Βουλή τη δική σας πρόταση – αν έχετε! Πάρτε τη θετική ψήφο και πηγαίνετε με αυτήν στην Ευρώπη. Ή κάντε τώρα συγκεκριμένη αντιπρόταση στους θεσμούς. Τώρα όμως! Διαφωνείτε, λέτε, με το 10% των προτάσεων των θεσμών". ανέφερε.


"Πείτε καθαρά λοιπόν στη Βουλή τι θέλετε να αλλάξει. Να το δούμε. Να το συζητήσουμε. Δε θα το κάνετε όμως. Γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι κομματικές σας ισορροπίες και μόνο. Δε θέλετε να δυσαρρεστήσετε κανέναν. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ του κόμματος. Προτιμάτε να διαλύσετε την πατρίδα προκειμένου να διασώσετε τις συνιστώσες σας"
Απευθύνομαι στην Αριστερά που σκέφτεται


"Κι ελπίζω ότι η Αριστερά που επιμένει να σκέφτεται -κι ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ- θα καταλάβει επιτέλους ότι ο δρόμος του ΟΧΙ, του ΟΧΙ, του ΟΧΙ δεν είναι πολιτική. Πολιτική είναι να παλεύεις για το ΝΑΙ. Δεν είναι εύκολο αλλά αυτός είναι ο δρόμος της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης

 

ΝΑΙ λοιπόν στην αλήθεια
ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις
ΝΑΙ στην εθνική συνεννόηση
ΝΑΙ στη δημιουργία
ΝΑΙ σε μια ευρωπαϊκή πολιτεία που δίνει περισσότερα στους περισσότερους
ΟΧΙ στα ψέματα
ΟΧΙ στην ύφεση
ΟΧΙ στον διχασμό
ΟΧΙ στα τριτοκοσμικά πειράματα των αριστερών πολυτελείας
ΟΧΙ στους τυχοδιώκτες


Οι αρνητές της πραγματικότητας, οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί λαϊκιστές πρέπει την Κυριακή να ηττηθούν και θα ηττηθούν!
«Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση»".

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Ο Σταυρος Θεοδωρακης εχει καθε δικαιωμα να αποκαλει οχι απλα "κομματικους υπαλληλους",αλλα ακομη και "αδρα αμειβομενους υπηρετες κομματικων συμφεροντων"οποιουσδηποτε πολιτικους.Διοτι ο ιδιος "εμμισθος υπηρετης κομματικων συμφεροντων" δεν εχει υπαρξει ποτε.Κομματικων.
«Είχατε σχέση με την ΕΡΤ όταν υπήρχε κατασπατάληση πόρων». Λάσπη και πάλι λάσπη έτσι αόριστα για να μείνει στον αέρα η δυσωδία ότι κάτι τρέχει με τον Θεοδωράκη. Τους δασκάλεψε ο φίλος τους ο Καμμένος σε αυτή την πολιτική. Απορώ που δεν έχουν επικαλεστεί ακόμα κανά δημοσίευμα του φίλου τους του Κουρή.Που να δεις βέβαια πόση σχέση είχαν με την ΕΡΤ οι συνδικάλες της με τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα κώλος και βρακί και τους έχει και για μπροστάρηδες...
Ναι σιγουρα,εχει πολλα λεφτα αυτο το κομμα! Ο Βαρουφακης ειδικα αν δεν πηγαινε στο κομμα,θα πεθαινε της πεινας! Δεν ξερω αλλα πολυ "λιγη" και με λεξιλογιο πεζοδρομιου η ομιλια Θεοδωρακη! Και το εντυπωσιακο ειναι πως τα διαβαζει κιολας!
-"Είστε προδότες"(Σιγή)-"Είστε δοσίλογοι"(Σιγή)-"Εσείς είχατε κρυφό σχέδιο δραχμής"(Σιγή)-"Και επίσης είστε ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες"(Σιγή)-"Α... και είστε και κομματικοί υπάλληλοι"ΕΕΕΕ όχι αυτό πάει πολύ, δεν μπορεί να λες τέτοια πράγματα !!!!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ