Τσιρώνης: «Φταίει η κοινωνία για την καταστροφή στο Σαρωνικό»- Βίντεο

Τσιρώνης: «Φταίει η κοινωνία για την καταστροφή στο Σαρωνικό»- Βίντεο Facebook Twitter
1

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης σχετικά με την οικολογική καταστροφή από το πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι ολόκληρη την κοινωνία την ευθύνη για την καταστροφή. «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας».

Αναφερόμενος στις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για καθυστερημένη κινητοποίηση, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ότι αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται θα μας έλεγαν κρατιστές.

«Αν τολμούσαμε να πούμε ότι θα φτιάξουμε κρατικό μηχανισμό για πετρελαιοκηλίδες στο Λιμενικό με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό θα μας λέγανε κρατιστές. Έτσι είναι η διεθνής πρακτική. Μάλιστα δεν ισχύει ότι δεν υπήρχε ενημέρωση», ανέφερε.

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ