Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Αν απαντήσετε γιατί παρακολουθούσατε τους πάντες, θα επιστρέψουμε στις ψηφοφορίες»

Αλέξης Τσίπρας: «Αν απαντήσετε γιατί παρακολουθούσατε τους πάντες θα επιστρέψουμε στις ψηφοφορίες» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή συζήτηση. 

«Παριστάνετε τον μοναδικό πατριώτη. Πατερούλης και Μεγάλος Αδελφός ταυτόχρονα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας πρόσθεσε: «Αυτά ήταν τα επιχειρήματα της μετεμφυλιακής Δεξιάς. Με αυτά θα πορευτείτε;».

Δήλωσε μάλιστα πως αν ο πρωθυπουργός απαντήσει «για ποιον λόγο παρακολουθούσε το μισό υπουργικό συμβούλιο, τους πολιτικούς αντιπάλους, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων», τότε ο ΣΥΡΙΖΑ  θα επιστρέψει στις ψηφοφορίες του νομοθετικού έργου. 

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός «καγχάζει διαρκώς» για τις εξοπλιστικές δαπάνες των 15 δισ. που θα πάρουμε «μελλοντικά», «λες και τα βγάζετε από τη τσέπη σας, λες και δεν είναι τα χρήματα του ελληνικού λαού», ενώ τον κατηγόρησε ότι αποκαλεί μειοδότες τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή του ασκεί κριτική διότι «δεν φροντίσατε να μπει ούτε μια βίδα στην ελληνική πολεμική βιομηχανία» και διότι η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για τη μέριμνα του έμψυχου δυναμικού του στρατεύματος».

Αλέξης Τσίπρας: Μην δίνετε υποσχέσεις, γιατί μεσολαβούν εκλογές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε ότι τα πειστήρια του εγκλήματος δεν είναι μόνο αυτά που βρέθηκαν από την ΑΔΑΕ, αλλά κι αυτά που βρίσκονται και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στις αντλίες στα πρατήρια βενζίνης και στους λογαριασμούς του ρεύματος. «Για να επιβληθεί η αναδιανομή πλούτου χρειάζονταν και άθλια μέσα» σχολίασε.

Επιπλέον κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην δίνει πολλές υποσχέσεις για το 2024, όπως το νέο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί μεσολαβούν οι εκλογές και δεν θα βρίσκεται τότε στη θέση του πρωθυπουργού.


«Η εθνική ασφάλεια και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν χτίζεται με κορώνες αλλά με σεβασμό. Από την πολλή προστασία στις Ένοπλες Δυνάμεις είχατε καλωδιωμένους τους αρχηγούς;» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«4 χρόνια δεν έχετε δώσει ούτε ευρώ για τους στρατιωτικούς, μόνο 15 δισ. εξοπλιστικά χωρίς έργο στη χώρα και υπερκοστολογήσεις» τόνισε. «Αδιαφορείτε για το πώς επιβιώνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνθήκες τρομακτικής ακρίβειας» σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας δικαιολόγησε τις αντιδράσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η κυβέρνηση δίνει με μεγάλη καθυστέρηση και προεκλογικά επίδομα μόνο στον στόλο.

Αλέξης Τσίπρας για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη 

Όσον αφορά στα σχόλια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία που αφορά στο κόμμα Κασιδιάρη, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι η ΝΔ πορευόταν χέρι – χέρι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών με όσους θέλει να αποκλείσει τώρα από την κοινοβουλευτική διαδικασία. Έκανε δε αναφορά και περί Καρατζαφέρη και του σεναρίου για συμπερίληψή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, κάτι που πάντως νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε στον πρωθυπουργό και σχετικά με την έκθεση του Economist για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. «Η αναβάθμιση της Ελλάδας στον Economist οφείλεται στην έξοδο από τα μνημόνια» τόνισε. «Η ίδια έκθεση μιλάει για φίμωση δημοσιογράφων και το σκάνδαλο των υποκλοπών» πρόσθεσε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM