Τσίπρας προς Μουσκάτ: Η Ευρώπη χρειάζεται συνοχή και αλληλεγγύη

Τσίπρας προς Μουσκάτ: Η Ευρώπη χρειάζεται συνοχή και αλληλεγγύη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένωση, συνοχή και αλληλεγγύη», τόνισε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος από την πλευρά του είπε πως θα συζητήσει με τον Έλληνα ομόλογό του, εκτός των άλλων και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Αθήνα για ακόμα μία φορά, στο πλαίσιο της προεδρίας της Μάλτας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας, έχουμε παρά πολλές προκλήσεις μπροστά μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων και πρόσθεσε: «Η προεδρία σας συμπίπτει με την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης και πιστεύω ότι αποτελεί αυτό μία ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουμε το ευρωπαϊκό μας όραμα στους πολίτες μας. Και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε τα θετικά σημάδια για το κοινό μας μέλλον, τα θετικά σημάδια στους πολίτες μας, γιατί η Ευρώπη χρειάζεται ένωση, συνοχή και αλληλεγγύη».

«Σε ευχαριστώ πολύ, Αλέξη. Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα να είμαι ξανά εδώ στην Αθήνα», υπογράμμισε ο κ. Μουσκάτ και σημείωσε: «Βρισκόμαστε στις αρχές του τρίτου μήνα της προεδρίας μας που προσπαθεί να δώσει μία διάσταση, όχι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και μεσογειακή και έχουμε μπει σε μία σημαντική συζήτηση για το μεταναστευτικό. Είμαστε πολύ κοντά στις καρδιές μας και νομίζω ότι αυτά που ξεκινήσαμε πριν από έναν μήνα με τη Διάσκεψη των μεσογειακών χωρών ήδη έχουν κάποια θετικά αποτελέσματα. Και αυτό δεν αποτελεί ένα κλειστό κλαμπ, αλλά όλα αυτά τα έχουμε επικοινωνήσει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

»Προσπαθούμε να συζητάμε ζητήματα. Ελπίζω ότι αυτό θα κάνουμε στη Ρώμη, και είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι μόνο μία γιορτή, αλλά θα αποτελέσει και μία βάση για να δώσουμε κατευθύνσεις όσον αφορά το μέλλον. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει κατευθύνσεις όσον αφορά το μέλλον μας στην Ευρώπη αλλά και τη στρατηγική μας για την αντιμετώπιση του Brexit και φυσικά και σε άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα, όπως το μεταναστευτικό. Έχουμε ήδη πετύχει κάποια πράγματα. Φυσικά ήμασταν διχασμένοι όσον αφορά το κομμάτι της μετανάστευσης, αλλά τώρα έχουμε μπει σε μία σημαντική συζήτηση όσον αφορά τις διαστάσεις αυτού του ζητήματος. Θέλω να το συζητήσω μαζί σου, παρόλο που έχουμε κοινή αντίληψη γι' αυτά τα πράγματα. Πρέπει να δούμε ποια θα είναι η κοινή μας στάση και να δούμε πώς μπορούμε να προοδεύσουμε σε αυτούς τους έξι μήνες της προεδρίας μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM