Τσίπρας: Πλατύ κάλεσμα στον προοδευτικό χώρο ενάντια σε ακροδεξιά και νεοφιλελευθερισμό

Τσίπρας: Πλατύ κάλεσμα στον προοδευτικό χώρο ενάντια σε ακροδεξιά και νεοφιλελευθερισμό Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
1

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει κάλεσμα στον προοδευτικό χώρο για ένα ευρύ μέτωπο ενόψει των ευρωεκλογών. 

Ένα πλατύ κάλεσμα θα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς, όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρόταση είναι ειλικρινής, απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την αναχαίτιση της ανόδου της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών, και νεοφιλελεύθερων πολιτικών», τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ευρύτατο προοδευτικό μέτωπο.

«Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα», απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Την προ εκλογών του 2015 περίοδο, ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ με πρωθιερέα τον Τσίπρα, έσκιζε τα ρούχα του και εν ολίγοις έλεγε "καμία σχέση με το διεφθαρμένο παρελθόν".Στοχεύοντας τα δύο κόμματα που είχαν κυβερνήσει μεταπολιτευτικά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και φανάτισε και μάζεψε εκδικητικές ψήφους.Αποτέλεσμα :Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα και πήρε εταίρο στην κυβέρνηση τους ... ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.Πέρασαν 4 χρόνια, έγινε ό, τι έγινε και τώρα είναι στα μαχαίρια με τους ΑΝΕΛ.Ξαφνικά δε, οι πρώην διεφθαρμένοι του ΠΑΣΟΚ έγιναν τόσον έντιμοι, που δύο στελέχη τους πήρε ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ και τους έδωσε και υπουργικές θέσεις !Θαύμα, θαύμα !Αλλά το στόρι συνεχίζεται. Διαπίστωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι επήλθε τόση εξυγίανση στους διεφθαρμένους, που πια ...ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ να τους δεχθεί να συμπτήξουν προοδευτικό μέτωπο με επικεφαλής αυτόν, ενάντια στην Δεξιά.Ξανά θαύμα, θαύμα !Μετά από αυτόν τον ιδεολογικό εμπαιγμό που διανθίσθηκε και από Βαρουφακιάδες και Πολακηάδες - ιδίως δε και από μια νέα ηλικιακή γενιά -, εμείς οι πολίτες - ΑΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ -, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ 4 %.Αν δεν το κάνουμε, μην παραπονιόμαστε μετά ότι δεν μας παίρνουν στα σοβαρά οι πολιτικοί.Θέλουμε και τα παθαίνουμε.Και δίνουμε το μήνυμα και στους όποιους επόμενους "κάντε ό, τι σας κατέβει, θα σας συγχωρήσουμε στο τέλος".