Τσίπρας: Πλατύ κάλεσμα στον προοδευτικό χώρο ενάντια σε ακροδεξιά και νεοφιλελευθερισμό

Τσίπρας: Πλατύ κάλεσμα στον προοδευτικό χώρο ενάντια σε ακροδεξιά και νεοφιλελευθερισμό Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
1

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει κάλεσμα στον προοδευτικό χώρο για ένα ευρύ μέτωπο ενόψει των ευρωεκλογών. 

Ένα πλατύ κάλεσμα θα απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, κόμματα συλλογικότητες, αλλά και πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο, με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτατου μετώπου, μιας ευρύτατης συμπαράταξης, προκειμένου να αποτραπεί ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών η άνοδος, η επέλαση στην Ευρώπη της ακροδεξιάς, όπως είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρόταση είναι ειλικρινής, απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την αναχαίτιση της ανόδου της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών, και νεοφιλελεύθερων πολιτικών», τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ευρύτατο προοδευτικό μέτωπο.

«Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα», απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Την προ εκλογών του 2015 περίοδο, ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ με πρωθιερέα τον Τσίπρα, έσκιζε τα ρούχα του και εν ολίγοις έλεγε "καμία σχέση με το διεφθαρμένο παρελθόν".Στοχεύοντας τα δύο κόμματα που είχαν κυβερνήσει μεταπολιτευτικά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και φανάτισε και μάζεψε εκδικητικές ψήφους.Αποτέλεσμα :Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα και πήρε εταίρο στην κυβέρνηση τους ... ακροδεξιούς ΑΝΕΛ.Πέρασαν 4 χρόνια, έγινε ό, τι έγινε και τώρα είναι στα μαχαίρια με τους ΑΝΕΛ.Ξαφνικά δε, οι πρώην διεφθαρμένοι του ΠΑΣΟΚ έγιναν τόσον έντιμοι, που δύο στελέχη τους πήρε ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ και τους έδωσε και υπουργικές θέσεις !Θαύμα, θαύμα !Αλλά το στόρι συνεχίζεται. Διαπίστωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι επήλθε τόση εξυγίανση στους διεφθαρμένους, που πια ...ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ να τους δεχθεί να συμπτήξουν προοδευτικό μέτωπο με επικεφαλής αυτόν, ενάντια στην Δεξιά.Ξανά θαύμα, θαύμα !Μετά από αυτόν τον ιδεολογικό εμπαιγμό που διανθίσθηκε και από Βαρουφακιάδες και Πολακηάδες - ιδίως δε και από μια νέα ηλικιακή γενιά -, εμείς οι πολίτες - ΑΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ -, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ 4 %.Αν δεν το κάνουμε, μην παραπονιόμαστε μετά ότι δεν μας παίρνουν στα σοβαρά οι πολιτικοί.Θέλουμε και τα παθαίνουμε.Και δίνουμε το μήνυμα και στους όποιους επόμενους "κάντε ό, τι σας κατέβει, θα σας συγχωρήσουμε στο τέλος".