Τσίπρας: Καταστροφική η απόφαση για δωμάτια καραντίνας στα ξενοδοχεία

Τσίπρας: Καταστροφική η απόφαση για δωμάτια καραντίνας στα ξενοδοχεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Προχειρότητα και ανευθυνότητα καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση, για το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού, ενώ χαρακτήρισε καταστροφική την απόφαση για δωμάτια καραντίνας στα ξενοδοχεία.

Ο τουρισμός είναι ένα θέμα εθνικό και όχι ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. «Η κρίση αυτή να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, όχι με προχειρότητα. Η οικονομική και θεσμική στήριξη να γίνει με σχεδιασμό, σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του κλάδους», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταστροφική η ΚΥΑ για τα δωμάτια καραντίνας»

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για παλινωδίες του υπουργού Τουρισμού και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την κοινή υπουργική απόφαση για χώρους απομόνωσης των κρουσμάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες.

«Άλλη μια απόφαση που μπορεί να αποβεί καταστροφική», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την ΚΥΑ και να προσανατολιστεί σε ξεχωριστές μονάδες για περιπτώσεις καραντίνας αν χρειαστεί.

Αυτό, δήλωσε, πρέπει να γίνει για υγειονομικούς λόγους αλλά και για την προβολή της χώρας. «Πώς είναι δυνατόν μέσα σε ξενοδοχείο που έχει τουρίστες, αν υπάρχει ένα κρούσμα να βρίσκεται στον ίδιο χώρο; Φανταστείτε τον αντίκτυπο και για τις ξενοδοχειακές μονάδες και για τις περιοχές, αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα υπάρχει κίνηση για το υπόλοιπο τουριστικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν σας κρύβω ότι κι εμάς μας απασχολεί η ΚΥΑ», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος και ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος κατέθεσε την άποψη ότι κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό. «Γιατί όταν μιλάς για καταλύματα και ξενοδοχεία, μιλάς από το πολύ μικρό, το οικογενειακό των 10 δωματίων μέχρι την πολύ μεγάλη μονάδα των χιλιάδων δωματίων», είπε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η απόφαση θα αλλάξει, καθώς θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στο άνοιγμα των επιχειρήσεων.

«Κρίσιμες οι 2 πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου»

Εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και αποτελεί πολύ μεγάλο μέρος του ΑΕΠ, ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε τον υπουργό Τουρισμού.

«Παλινωδίες από την πλευρά του υπουργού ανακοινώσεις που δημιουργούσαν τουριστικές περιοχές τριών κατηγοριών, νησιά τριών κατηγοριών, αποκλεισμούς χωρών και διπλωματικά επεισόδια ανάμεσα στη χώρα και άλλες χώρες», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική ενίσχυση και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας», ενώ επανέλαβε τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τομέα.

Από την πλευρά του, ο ΣΕΤΕ ανέφερε ότι η εικόνα έως τώρα δεν είναι καλή.

«Αν έπρεπε να κάνω μια πρόβλεψη, είναι ότι προσωπικά θα εκπλαγώ αν φέτος δούμε ένα έσοδο από τον τουρισμό πάνω από το 20-25% του περυσινού εσόδου, δηλαδή πάνω από 4-5 δισ.», είπε ο κ. Ρέτσος και πρόσθεσε: «Έχουμε αυτή τη στιγμή γύρω στα 600 εκατ. από τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Είναι πολύ κρίσιμες οι δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ