Τσίπρας: «Η κυβέρνηση πήρε τρεις φορές σε ένα χρόνο νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό»

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση πήρε τρεις φορές σε ένα χρόνο νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό» Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC (φώτο αρχείου)
7

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε εκτάκτως στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί, σε παρέμβασή του εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη βούληση της κυβέρνησης να υλοποιήσει την συμφωνία με τους δανειστές «κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η παρέμβαση του πρωθυπουργού είχε δύο άξονες. Μία που αφορούσε την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, με τον κ. Τσίπρα να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση και μία δεύτερη με την οποία απαντούσε στις κινητοποιήσεις των αγροτών και άλλων φορέων για το ασφαλιστικό.

Αναφορικά με την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πήρε τρεις φορές, μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό» και αυτό πρόσθεσε «σε κάποιους δεν αρέσει, αλλά δεν είναι αυτοί που μας νομιμοποιούν και μας στηρίζουν». Επανέλαβε δε ότι «είναι ο ελληνικός λαός που μας έδωσε καθαρή εντολή να υλοποιήσουμε τη συμφωνία κρατώντας απαρέγκλιτα τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τη προστασία των αδύναμων, την προστασία των πολλών» και διαβεβαίωσε ότι «αυτό θα κάνουμε απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα, τόσο εκτός όσο και εντός της χώρας».

Στην τοποθέτησή του για τις κινητοποιήσεις ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων ότι το σύνολο των σημερινών συνταξιούχων αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των μισθωτών, των ανέργων, αλλά και των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών, επωφελούνται από την πρόταση της κυβέρνησης.

«Και αυτό γιατί βασική μας επιλογή είναι να μην μειώσουμε εκ νέου τις συντάξεις, ενώ μοιράζουμε τις εισφορές ανάλογα με το εισόδημα, ώστε ο καθένας να επιβαρύνεται ανάλογα με την οικονομική του κατάσταση», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των αγροτών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν επιβαρύνει τον αγροτικό κόσμο. «Η επιβάρυνση από 15-25 ευρώ το μήνα, μετά από μια τετραετία, γιατί θα είναι σταδιακές οι αυξήσεις των εισφορών, προκειμένου ο αγρότης να πάρει μια σύνταξη αξιοπρέπειας και όχι φιλοδώρημα, κατά σχεδόν τριακόσια ευρώ υψηλότερη, δεν είναι ούτε αβάσταχτη, ούτε παράλογη, ούτε αποτελεί επιβάρυνση άνευ αντικρίσματος», διευκρίνισε.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το 2014 οι αγρότες πλήρωσαν συνολικά 411 εκατομμύρια για φόρους, ενώ το 2016 θα πληρώσουν περίπου 225 εκατομμύρια. «Κι αυτό γιατί με παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν φορολογούνται οι αγροτικές ενισχύσεις».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δεν τον ψήφισα, αλλά πάραυτα είχα την εντύπωση ότι πήρε νομιμοποίηση και εντολή για εκτέλεση του προγράμματος Θεσσαλονίκης και άρνηση νέας συμφωνίας με την Τρόίκα....
Το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαΙκή εντολή κερδίζοντας την πλειοψηφία απλώς λέει ότι λειτουργεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Και το δημοκρατικό πολίτευμα λέει ότι η αντιπολίτευση δεν είναι υποχρεωμένη να ψηφίζει τα νομοσχέδια της κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή. Και λέει επίσης ότι μπορεί να ζητάει την πτώση της κυβέρνησης επειδή είναι επικίνδυνη. Τη λύση θα δώσει πάλι η πλειοψηφία. Δεν είπε κανείς να γίνει πραξικόπημα -αυτό έλειπε. Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει δημοκρατικές λύσεις όταν η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Η κυβέρνηση αυτή υπέβαλε τρείς φορές σε IQ τέστ τούς νεοέλληνες. Και τίς τρείς φορές η πλειοψηφία απέτυχε στο τέστ αυτό παταγωδώς.Το τραγικό είναι ότι όντως αυτό αποτελεί νίκη για την κυβέρνηση.
Ειναι μεγαλη η προκληση,και ακομη μεγαλυτερος ο πειρασμος να σχολιασω το σχολιο σου.Διοτι ειναι πολυ δυσκολο να αντισταθει σε αυτον ενας ανθρωπος οπως εγω ο οποιος δεν ειχε ποτε καμμια σχεση με κανενα απο τα λεγομενα "μεγαλα κομματα εξουσιας" επι τεσσερις συναπτες δεκαετιες.Περιλαμβανομενου και του Συριζα.Αποφευγεις ,λοιπον, το "σεππουκου",το οποιο θα ηταν η ενδεδειγμενη λυση για σενα αν ειχες ψηφισει Συριζα.Χαιρομαι ιδιαιτερως γι αυτο.Ομως -λογικα-πρεπει να εχεις ψηφισει ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ.,μια η περισοοτερες φορες.Θεωρεις οτι η υπερψηφιση ενος-η και των δυο-αυτων κομματων, τα οποια αυταποδεικτα,ως τα μονα ασκησαντα εξουσια επι τεσσαρακονταετια,οδηγησαν την χωρα στην πτωχευση και στα μνημονια,μεσω της δημιουργιας ,της συντηρησης και της ιδιοτελους αξιοποιησης ενος πολιτικου συστηματος και ενος "κρατικου μηχανισμου" βυθισμενου στην ανικανοτητα,την διαφθορα ,τον κομματισμο και την αναξιοκρατια,ΔΕΝ αποτελει επαρκες κινητρο για "σεππουκου" η,εστω,για μια "εντονα αυτοκριτικη" προσεγγιση ; Και αν ναι,πως το εξηγεις αυτο ;