Τσίπρας: Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή, ο Μητσοτάκης ένας πρωθυπουργός σε βέρτιγκο

Τσίπρας: Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή, ο Μητσοτάκης ένας πρωθυπουργός σε βέρτιγκο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ύβρη στις σημερινές και τις επόμενες γενιές χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και κατηγόρησε την κυβέρνηση για υλοποίηση «πολιτικού σχεδίου εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων» σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

«Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή και ο κ. Μητσοτάκης ένας πρωθυπουργός σε βέρτιγκο, μακριά από τις αγωνίες και τη ζωή κάθε απλού πολίτη αυτής της χώρας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στη Βουλή. 

Η αλλαγή στο ασφαλιστικό μαζί με την «αντιμεταρρύθμιση» στην εργασία και τις αλλαγές στη παιδεία «με τους 40.000 νέους έξω απ' τα ΑΕΙ», αποδεικνύουν για ποιους κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. 

Ο πρωθυπουργός, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «δεν έχει κανένα ενδιαφέρον ούτε καν γι' αυτούς που τον εξέλεξαν, τον αφορούν και υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα κάποιων λίγων αλλά εκλεκτών». «Όσο και να προσπαθήσει αυτή την ολοφάνερη αλήθεια το επόμενο διάστημα να τη κρύψει (…) δεν θα έχει καμία πιθανότητα να αποφύγει το μοιραίο, η πτώση του θα είναι ραγδαία και απότομη».

«Το μεγαλύτερο φιάσκο ο ανασχηματισμός»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον ανασχηματισμό, τον οποίο χαρακτήρισε «παρωδία» και τον περιέγραψε ως το «μεγαλύτερο φιάσκο» που έχει υποπέσει ποτέ πρωθυπουργός της χώρας.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο ανασχηματισμός απέδειξε «ότι είναι ένας αδύναμος και ακατάλληλος για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, πρωθυπουργός». Σημείωσε ακόμη ότι αντικαταστάθηκαν οι επικεφαλής υπουργοί των «δήθεν μεγάλων επιτυχιών, της πανδημίας, του δόγματος της τάξης και της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επιχείρησε με επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα, όχι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά να δημιουργήσει εντυπώσεις διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων και υφαρπαγής στελεχών».

Μιλώντας ειδικότερα για το ζήτημα με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Ποιος νομίζει ότι είναι ο κ. Μητσοτάκης; Ποιο σύνδρομο μεγαλομανίας και αμετροέπειας τον διακατέχει, που είχε την εντύπωση ότι μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν το τρόπο;».

Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε όχι απλά σε ένα παλαιό στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε έναν σημερινό συνεργάτη και σύμβουλο του. «Και τι εντύπωση είχε; Ότι δεν θα με ενημερώσει για τη πρόταση που του έγινε; Ή ότι μόλις ο κ. Μητσοτάκης τον ακουμπήσει θα μεταμορφωθεί και θα τρέξει να τον ακολουθήσει;». 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επί μία εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης «δεν σήκωσε το τηλέφωνο, παρά έβαλε τον συνεργάτη του να μας ενημερώσει, πέντε λεπτά πριν, επιχειρώντας με αυτό το τρόπο να παγιδεύσει έναν υπουργό στη κυβέρνησή του». 

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους είπε ότι «εδώ δεν μιλάμε απλά για πολιτικό απατεώνα, αλλά για μια κραυγαλέα περίπτωση πολιτικού αμοραλισμού» και «πράξη πολιτικής αγυρτίας» και τον κατηγόρησε ότι «αντί για πρόσκληση συνεννόησης σχεδίαζε προσκλήσεις αποστασίας, μια στάση με την οποία το όνομα Μητσοτάκης έχει γίνει ιστορικά συνώνυμο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι με τον ανασχηματισμό πλέον η κυβέρνηση γίνεται  της «ακραίας δεξιάς» και συμπλήρωσε ότι «η απόπειρα διεμβολισμού της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης εξέπνευσε με τον πολιτικό εξευτελισμό και την αποπομπή του κ. Χρυσοχοΐδη και την ηχηρή άρνηση του Βαγγέλη Αποστολάκη». 

«Από δω και στο εξής θα δείχνετε αυτό που πραγματικά είστε. Η κυβέρνηση των πρωτοκλασάτων υπουργών του κ. Καρατζαφέρη, του ΛΑΟΣ. Η κυβέρνηση του κ. Βορίδη, του κ. Γεωργιάδη, του κ. Πλεύρη», ανέφερε. «Θα τον λουστείτε τον κ. Πλεύρη μέχρι τέλους», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι επελέγη για τη θέση του υπουργού Υγείας «όχι απλά μονάχα ένας ακροδεξιός, ακραίος δεξιός που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο, αλλά που με δηλώσεις του το καλοκαίρι έλεγε ότι θεωρεί ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και που με το ρατσιστικό μίσος του καλούσε σε απελάσεις οροθετικών γυναικών από την Αφρική».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM