Τσίπρας: Έχει ξεφύγει η κατάσταση, νοσοκομεία σε στάδιο κατάρρευσης- Σε πανικό η κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Δραματική χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την κατάσταση στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Αττικής, σε παρέμβασή του στη Βουλή.

 

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, βιώνουμε τη χειρότερη φάση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε συγκλονιστικές της στιγμές που βιώνουν οι υγειονομικοί.

 

«Διότι έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα τεράστιο, δισεπίλυτο ηθικό δίλημμα, να επιλέγουν τους ανθρώπους που θα τους δώσουν την ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε αυτή την ώρα να γνωρίζει τι κάνει, να έχει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης. Φοβάμαι ότι η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Η εικόνα που εκπέμπετε είναι εικόνα απόλυτης παράλυσης, σας εκλιπαρούμε να σοβαρευτείτε», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς έχουν ξεπεράσει τους 600. «Όταν ήταν 200, αποφασίζατε να κλείσετε τα πάντα. Το lockdown διήρκεσε πέντε μήνες, το πόσο αποτελεσματικό ήταν αποδεικνύεται από το ότι σήμερα είναι στους 600», είπε.

 

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής δεν είναι απλά οριακή. Βρίσκονται σε στάδιο κατάρρευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι 130 πολίτες είναι «προχείρως διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, όχι εντός ΜΕΘ, σύμφωνα με τις λίστες του ΕΚΑΒ».

 

«Αυτοί οι άνθρωποι, που βεβαίως υποστηρίζεται μηχανικά η αναπνοή τους με φορητούς αναπνευστήρες, κάθε ώρα που περνά κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, ενώ θα μπορούσε να είχε σωθεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έχουν την ιατρική στήριξη που προβλέπεται μέσα σε μια ΜΕΘ», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. 


«Έχει κρασάρει το σύστημα, δεν υπάρχει ΜΕΘ ούτε για τους ασθενείς Covid, ούτε για τους μη Covid», τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δημιουργική στατιστική» στο θέμα των κλινών ΜΕΘ, σημειώνοντας ότι ενώ λέει πως έχουν φτάσει τις 1.200-1.300 «
μόνο 200-250 κλίνες έχετε εντάξει στα δημόσια νοσοκομεία».


Επίσης, αναφέρθηκε στον αριθμό των τεστ κορωνοϊού που διενεργούνται. «Χθες έγιναν μόλις 6.244 μοριακά τεστ, 12.459 μαζί με τα rapid test. Όταν βλέπει κανείς μόνο τα κρούσματα λέει, εντάξει 1.500 είναι άρα μπορούμε να συζητάμε πώς θα προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα χαλάρωσης. Όμως, ο βαθμός θετικότητας ήταν 12,3%, το μεγαλύτερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας. Πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνονταν πάνω από 20.000 τεστ θα είχαμε πάνω από 3.000 κρούσματα», είπε ο κ. Τσίπρας.

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM