ΠΟΕΔΗΝ: Εκκενώνεται ο «Ερυθρός Σταυρός» - Θα δέχεται μόνο ασθενείς κορωνοϊού

Προς εκκένωση ο «Ερυθρός Σταυρός» - Θα δέχεται μόνο ασθενείς κορωνοϊού Facebook Twitter
Eurokinissi/Αρχείο
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκένωσης του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» προκειμένου να δέχεται πλέον μόνο περιστατικά κορωνοϊού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο. 

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, στο LiFO.gr «ο Ερυθρός Σταυρός αδειάζει. Δόθηκε εντολή χθες το βράδυ και θα νοσηλεύει μόνο περιστατικά κορωνοϊού».

Ο κ. Γιαννάκος καταλογίζει στην κυβέρνηση «έλλειψη σχεδιασμού»: Είχαμε ακούσει από το υπουργείο Υγείας ότι θα γίνουν νοσοκομεία covid - το Τζάνειο, το Σεισμανόγλειο, το Ογκολογικό στην Κηφισιά. Τελικά έγινε μόνο ο Ευαγγελισμός. Διαλύεται η δημόσια υγεία και δεν βάζει πλάτη ο ιδιωτικός τομέας» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Διευκρίνισε ακόμη ότι έχουν ήδη διακομιστεί περίπου 15 ασθενείς χωρίς κορωνοϊό από τον Ερυθρό Σταυρό στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την ένταξη ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ, προκειμένου να συμβάλλουν στη μάχη κατά της πανδημίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα του υπουργείου ορίζει να δοθούν συγκεκριμένες κλινικές αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19 ενώ θα ενταχθούν και άλλες, για τους ασθενείς, που πάσχουν από άλλα νοσήματα.

Όμως, την οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής περιέγραψε νωρίτερα και ο διευθυντής του Ακτινολογικού στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

«Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 με 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε» είπε μιλώντας στο Open, ο Σπύρος Αντωνόπουλος.

Πρόσθεσε δε ότι στην παρούσα φάση, η Αττική βιώνει δύσκολες καταστάσεις και ουσιαστικά οι γιατροί έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο να διαλέγουν ποιος ασθενής θα εισαχθεί πρώτος στη ΜΕΘ. «Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου» είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ