Τσίπρας: Δεν εξετάζουμε άλλο νόμισμα

Τσίπρας: Δεν εξετάζουμε άλλο νόμισμα Facebook Twitter
Andrea Bonetti / SOOC / PM Handout
0

Η Ελλάδα δεν εξετάζει άλλο νόμισμα και θεωρεί ότι το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει είναι ένα κοινό ευρωπαικό πρόβλημα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρα, στην ομιλία του με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO).

 

. «Η συζήτηση (για αλλαγή νομίσματος) έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την χώρα μου και προεκλογικά και μετεκλογικά. Στόχος της κυβέρνησης μας  είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα για αυτό ψάχνουμε μια ευρωπαϊκή λύση» είπε ο Πρωθυπουργός.

Τόνισε επίσης ότι η Ρωσία δεν αποτελεί «λύση» στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο πλαίσιο της ευρωζώνης αλλά «συστατικό μέρος της ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της, που στόχο έχει να αξιοποιήσει την ελληνική γεωπολιτική θέση προκειμένου η χώρα να αποκτήσει ξανά μια αναπτυξιακή προοπτική και να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο».

Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πόλο σταθερότητας στο κέντρο ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης.  «Στο βορρά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, στα νοτιοανατολικά  με τη σύρραξη στη Λιβύη και στα νοτιοανατολικά με την κατάρρευση της Συρίας και τις συγκρούσεις στο Ιράκ».

Δήλωσε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των δυτικών Βαλκανίων ενώ επανέλαβε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν βοηθούν στο να προσεγγιστεί μια λύση.

«Πρέπει να δουλέψουμε βήμα-βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ. Ειδικά καθώς είναι αδύνατον να χτίσουμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια χωρίς τη Ρωσία, πολλώ δε μάλλον εναντίον της» ανέφερε και έκανε λόγο για μια θετική ατζέντα επανεκκίνησης του διαλόγου ΕΕ-Ρωσίας .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM