Τσίπρας από Bρυξέλλες: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, αλλιώς δεν είναι συμφωνίες

Τσίπρας από Bρυξέλλες: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, αλλιώς δεν είναι συμφωνίες Facebook Twitter
2

«Όταν οι συμφωνίες δεν τηρούνται , τότε δεν είναι συμφωνίες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για το προσφυγικό, δείχνοντας παράλληλα αποφασισμένος να θέσει το ζήτημα σε όλες του τις πτυχές. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε να μοιραστούν οι ευθύνες σε όλα τα κράτη μέλη και να ληφθούν μέτρα από την Τουρκία ώστε να χτυπηθούν οι διακινητές.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου ενώ στο πρόγραμμά του πριν ξεκινήσει η σύνοδος είναι και συναντήσεις με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και την Άνκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρει ο DW, χθες το βράδυ η καγκελάριος Μέρκελ κεκλεισμένων των θυρών είχε συνομιλίες πέντε ωρών με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, παρουσία και του προεδρεύοντος της ΕΕ, ολλανδού πρωθυπουργού Μάρκ Ρούτε. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι επρόκειτο για μια προπαρασκευαστική συνάντηση του σημερινού συμβουλίου προς την κατεύθυνση εφαρμογής από την Τουρκία του σχεδίου δράσης, που προβλέπει χορήγηση 3 δις ευρώ στην Τουρκία και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών οι 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα γευματίσουν με τον τούρκο πρωθυπουργό. Χθες βράδυ, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Αχμέτ Νταβούτογλου διαβεβαίωσε ότι η χώρα του έχει κάνει «αποφασιστικά βήματα» για να σεβαστεί το σχέδιο δράσης με την ΕΕ που συμφωνήθηκε τέλος του περασμένου Νοεμβρίου.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
«Όταν οι συμφωνίες δεν τηρούνται , τότε δεν είναι συμφωνίες», Αλήθεια? Δεν είχες δεί τα προσεχώς...! Οσο εμείς το παίζαμε τζάμπα μαγκιά και ψευτοτσαμπουκά τύπου καφενείου τα trailer ήταν ήδη στον "αέρα"