Τσίπρας: Αναστολή της αύξησης ΦΠΑ στα νησιά και καταβολή 13ης σύνταξης σε 1.600.000 συνταξιούχους

Τσίπρας: Αναστολή της αύξησης ΦΠΑ στα νησιά και καταβολή 13ης σύνταξης σε 1.600.000 συνταξιούχους Facebook Twitter
17

Μέτρα ανακούφισης και στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων και νησιωτών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του διάγγελμά από το Μέγαρο Μαξίμου.

«H χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις τις οποίες όμως αντιμετωπίζει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η Ελλάδα, με τις θυσίες του ελληνικού λαού, κράτησε και κρατάει το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης.Τόσο στο προσφυγικό όσο και στην οικονομική κρίση», ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως έφτασε η ώρα αυτό να το αναγνωρίσει εμπράκτως και η Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική» για την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

«Η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων που ελαφρύνουν το χρέος κατά περίπου 45 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 22% του ΑΕΠ, είναι ένα πρώτο, αλλά αποφασιστικό βήμα, για την επιστροφή της χώρας στις αγορές και για την έξοδο από την επιτροπεία», τόνισε.

«Δέσμευση αυτής της κυβέρνησης», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και που βιώνουν πιο άμεσα τα βάρη της κρίσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ακόμη έτσι την αναστολή, για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση, της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ προανήγγειλε ακόμη άμεση αναδιανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Χορηγούμε άμεσα, ενόψει εορτών, 617 εκατ. ευρώ σε περίπου 1,6 εκατ. συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Δηλαδή όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις, θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση, που για αρκετές χιλιάδες θα είναι ακόμη και πολλαπλάσια από τη μηνιαία σύνταξή τους.Ενώ όσοι βρίσκονται στο πάνω κατώφλι, θα λάβουν μικρότερη ενίσχυση, που όμως θα έχει ως κατώτατο ποσό τα 300 ευρώ», εξήγησε ο ίδιος.

«Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων» ανέφερε στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η χώρα διανύει τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου.

«Με πίστη στις δυνάμεις μας, με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, θα τα καταφέρουμε. Θα βγούμε από τη κρίση και θα βγούμε όρθιοι και πιο δυνατοί.», κατέληξε.

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM