Τσιάρας για νέα ηγεσία Αρείου Πάγου: Η κυβέρνηση ενήργησε με σεβασμό στην ιεραρχία

Τσιάρας για νέα ηγεσία Αρείου Πάγου: Η κυβέρνηση ενήργησε με σεβασμό στην ιεραρχία Facebook Twitter
0

 «Λύθηκε μια εκκρεμότητα για την επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

To υπουργικό συμβούλιο σήμερα ενέκρινε την εισήγησή του κ. Τσιάρα για την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Ο κ. Τσιάρας εισηγήθηκε τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου να καταλάβει ο έως τώρα αντιπρόεδρος Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και τη θέση του εισαγγελέα ο έως τώρα αντιεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας. 

Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε πως ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ο Βασίλειος Πλιώτας είναι δύο πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση ενήργησε με σεβασμό στην ιεραρχία» και τόνισε ότι «είναι δεδομένη η θεσμική μας προσπάθεια για αποκατάσταση της διαφάνειας και της λειτουργίας των θεσμών».

Κατέληξε λέγοντας πως «σύντομα θα μπορέσουμε να βάλουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM