Τσελίκ κατά Μακρόν: «Να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα μας στην Αν. Μεσόγειο για να μας θεωρήσει πολιτισμένους;»

Τσελίκ κατά Μακρόν: «Να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα μας στην Αν. Μεσόγειο για να μας θεωρήσει πολιτισμένους;» Facebook Twitter
EPA
0

Επίθεση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, κατά του Γάλλου Προέδρου με αφορμή δηλώσεις του ότι «το πολιτικό και το πολιτισμικό σχέδιο του Ερντογάν δεν έχει καμία σχέση με τις ευρωπαϊκές άξιες».

«Λέει ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας είναι ασυμβίβαστες με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ο κ. Μακρόν δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας δεν περιέχουν ιμπεριαλιστικές προθέσεις» είπε μεταξύ άλλων απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Ομέρ Τσελίκ.

«Γιατί η εξωτερική πολιτική προοπτική του κ. Μακρόν είναι κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν;» διερωτήθηκε απαντώντας ότι η γαλλική δικαιοσύνη ήταν αυτή που ξεκίνησε τη δικαστική διαδικασία υποστηρίζοντας ότι η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών ανέπτυξε τις σχέσεις της με το DAESH και το PKK εν γνώσει του κράτους.

Ο Ομέρ Τσελίκ ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε λέγοντας «Πού είναι αυτή η σχέση στον ευρωπαϊκό πολιτισμό στο μυαλό του κ. Μακρόν; Υποστήριξε τις δυνάμεις του Χάφταρ στη Λιβύη και άφησε πίσω πολλούς ομαδικούς τάφους.

»Πού εμπίπτει αυτή η κατάσταση στην κατανόηση του ευρωπαϊκού πολιτισμού από τον κ. Μακρόν; Είπε ότι δεν υπήρχε αλγερινό έθνος πριν από τη γαλλική αποικία. Λαμβάνουμε ως βάση τη γαλλική αποικιοκρατία για να την ορίσουμε ως πολιτισμένη κοινωνία, σε ποιον πολιτισμό αντιστοιχεί αυτό;»

Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει η Τουρκία τα δικαιώματά της στην περιοχή.

«Λέει ότι η Τουρκία διαδίδει το πολιτικό Ισλάμ. Πώς το λέει αυτό; Το λέει για να συκοφαντεί τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Τι να κάνουμε, να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο για να μας βρει πολιτισμένους ο κ. Μακρόν;». συνέχισε.

Η Τουρκία ποτέ δεν είχε και ποτέ δεν θα έχει τέτοια κατανόηση του πολιτισμού, συνέχισε, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πολιτισμική συμφωνία με αλληλεγγύη γειτονιάς.

«Σύμφωνα με τον κ. Μακρόν, δεν πρέπει να υποστηρίξουμε τους Αζέρους αδερφούς μας, να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι στην αρμενική επιθετικότητα και να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ και τα δικά μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα το κάνουμε αυτό.

»Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για όλα τα εγκλήματα στην Αφρική. Χρειάζεται να ζητήσει συγγνώμη για την υποστήριξη που παρείχε η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών στην τρομοκρατική οργάνωση DEASH και PKK εν γνώσει των κρατικών αξιωματούχων».

Με πληροφορίες της haberturk

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ