Τσακαλώτος: Πάθαμε ήττα, μην το κρύβουμε

Τσακαλώτος: Πάθαμε ήττα, μην το κρύβουμε Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
5

«Ο χώρος μας έχει πάθει μία ήττα, δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό», παραδέχτηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στον Real Fm, σημειώνοντας πάντως ότι υπάρχουν περιθώρια για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες δίπλα στο μνημόνιο.

Σε σχετική ερώτηση ο πρώην υπουργός απάντησε: «Αν δεν το πίστευα αυτό, δεν θα κατέβαινα σε αυτές εκλογές, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου, για τα “κόκκινα” δάνεια που το έχουμε “παρκάρει” και υπάρχει μια μάχη μεταξύ πιο αγοραίων λύσεων και του φορέα που προτείνουμε εμείς ή για τις εργασιακές σχέσεις.

Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει ένα συνοπτικό πρόγραμμα, ρώτησα 6-7 ανθρώπους που ενδεχομένως να είναι υπουργοί ή σύμβουλοι σε κάποιο υπουργείο στην επόμενη φάση, ένα πράγμα που θα ήσασταν περήφανοι ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε ή κατάφερε ή δεν το κατάφερε αλλά κάτι άφησε, για παράδειγμα στην Υγεία, την πρωτοβάθμια περίθαλψη ή στην Παιδεία ή στον κοινωνικό τομέα μια καινούργια “σύλληψη” για τους συνεταιρισμούς και πώς αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την κοινωνική οικονομία».

Στην επισήμανση ότι είχε δώσει την εντύπωση πως είχε έναν δισταγμό αν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ανέφερε: 

«Ο χώρος μας έχει πάθει μία ήττα, δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό, μερικά πράγματα που δεν τα εφαρμόσαμε ή δεν μπορέσαμε να τα εφαρμόσουμε. Αυτό θέλει και σκέψη και σχεδιασμό. Θεωρώ ότι ήταν ένα λάθος ότι δεν κάναμε ένα συνέδριο πριν από τις εκλογές, ένας κόσμος να συζητήσει.

Θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ και ο χώρος που αντιπροσωπεύω χώρος των εύκολων λύσεων, ότι πάντα ξέρουμε, πάντα έχουμε δίκιο. Χρειάζεται σκέψη, συλλογικότητα και αναστοχασμό και αυτό χρειάζεται τον χρόνο του. Αυτόν τον χρόνο ήθελα εγώ. 

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όχι για πολιτικούς που εγώ δεν είμαι και πολιτικός κατά επάγγελμα αλλά για όλη την ελληνική κοινωνία. Όλη η κοινωνία χρειάζεται τον χρόνο σε έναν αφήγημα που μπορεί να συμμετέχει ενεργά και πρέπει να την πείσουν ότι υπάρχει αυτό».

Σημείωσε επίσης ότι ο κόσμος θέλει επιχειρήματα και πως έχει κουραστεί. «Ο κόσμος ακούει τους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, επιχειρήματα πειστικά όχι ατάκες – σε όλους αρέσουν οι ατάκες, αν είναι αστείες, υπάρχει και η ουσία της πολιτικής», τόνισε.
 

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε έχει πηδήξει ποτέ χοντρός;»: Οι σκληρές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου

Πολιτική / Οι σκληρές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου

Και τι δεν έχει πει το στόμα του στην πολυετή καριέρα του. Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ίσως ο πιο αμετροεπής και αθυρόστομος Έλληνας πολιτικής της μεταπολίτευσης. Ιδού μια συλλογή από τις σκληρές ατάκες του (υπάρχουν και σκληρότερες, αλλά άσε καλύτερα)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

4 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ