Τσακαλώτος: Πάθαμε ήττα, μην το κρύβουμε

Τσακαλώτος: Πάθαμε ήττα, μην το κρύβουμε Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
5

«Ο χώρος μας έχει πάθει μία ήττα, δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό», παραδέχτηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στον Real Fm, σημειώνοντας πάντως ότι υπάρχουν περιθώρια για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες δίπλα στο μνημόνιο.

Σε σχετική ερώτηση ο πρώην υπουργός απάντησε: «Αν δεν το πίστευα αυτό, δεν θα κατέβαινα σε αυτές εκλογές, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου, για τα “κόκκινα” δάνεια που το έχουμε “παρκάρει” και υπάρχει μια μάχη μεταξύ πιο αγοραίων λύσεων και του φορέα που προτείνουμε εμείς ή για τις εργασιακές σχέσεις.

Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχει ένα συνοπτικό πρόγραμμα, ρώτησα 6-7 ανθρώπους που ενδεχομένως να είναι υπουργοί ή σύμβουλοι σε κάποιο υπουργείο στην επόμενη φάση, ένα πράγμα που θα ήσασταν περήφανοι ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε ή κατάφερε ή δεν το κατάφερε αλλά κάτι άφησε, για παράδειγμα στην Υγεία, την πρωτοβάθμια περίθαλψη ή στην Παιδεία ή στον κοινωνικό τομέα μια καινούργια “σύλληψη” για τους συνεταιρισμούς και πώς αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την κοινωνική οικονομία».

Στην επισήμανση ότι είχε δώσει την εντύπωση πως είχε έναν δισταγμό αν θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ανέφερε: 

«Ο χώρος μας έχει πάθει μία ήττα, δεν είναι καλό να το κρύβεις αυτό, μερικά πράγματα που δεν τα εφαρμόσαμε ή δεν μπορέσαμε να τα εφαρμόσουμε. Αυτό θέλει και σκέψη και σχεδιασμό. Θεωρώ ότι ήταν ένα λάθος ότι δεν κάναμε ένα συνέδριο πριν από τις εκλογές, ένας κόσμος να συζητήσει.

Θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ και ο χώρος που αντιπροσωπεύω χώρος των εύκολων λύσεων, ότι πάντα ξέρουμε, πάντα έχουμε δίκιο. Χρειάζεται σκέψη, συλλογικότητα και αναστοχασμό και αυτό χρειάζεται τον χρόνο του. Αυτόν τον χρόνο ήθελα εγώ. 

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όχι για πολιτικούς που εγώ δεν είμαι και πολιτικός κατά επάγγελμα αλλά για όλη την ελληνική κοινωνία. Όλη η κοινωνία χρειάζεται τον χρόνο σε έναν αφήγημα που μπορεί να συμμετέχει ενεργά και πρέπει να την πείσουν ότι υπάρχει αυτό».

Σημείωσε επίσης ότι ο κόσμος θέλει επιχειρήματα και πως έχει κουραστεί. «Ο κόσμος ακούει τους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, επιχειρήματα πειστικά όχι ατάκες – σε όλους αρέσουν οι ατάκες, αν είναι αστείες, υπάρχει και η ουσία της πολιτικής», τόνισε.
 

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια