Τσακαλώτος: Το καλό στοιχείο του Μητσοτάκη και τα δύο ελαττώματα του Τσίπρα

Τσακαλώτος: Το καλό στοιχείο του Μητσοτάκη και τα δύο ελαττώματα του Τσίπρα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η επιλογή συμβούλων είναι ένα πράγμα στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε ποιο καλό στοιχείο αναγνωρίζει στον πρωθυπουργό. «Ότι ξέρει να διαλέγει συμβούλους. Δεν είναι λίγο», απάντησε. 

Ερωτηθείς για το μεγαλύτερο προσόν του Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι είναι η λαϊκότητα και ο τακτικισμός. 

«Έχει μια λαϊκότητα, που είναι χαρισματική. Η κόρη μου, στα 14 της, μου είπε ότι όταν ο Τσίπρας χαιρετάει τον κόσμο είναι σαν το ψάρι μέσα στο νερό, ενώ εσύ σαν το ψάρι μέσα στο μέλι! Και το δεύτερο, ο “τακτικισμός”, που του επιτρέπει να βλέπει ένα θέμα μέσα από περισσότερες πλευρές, περισσότερες γωνίες», απάντησε. 

Όταν κλήθηκε να εντοπίσει το μεγαλύτερο ελάττωμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε επίσης δύο απαντήσεις. 

«Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται. Και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στην επιλογή συμβούλων. Για να είμαι δίκαιος, όμως, αυτό το λέει και ο ίδιος», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος. 

Σε ερώτηση για το αν πήρε μαθήματα από την πανδημία το πολιτικό σύστημα, απάντησε πως δεν περίμενε ότι «το πελατειακό κράτος θα επέστρεφε στον βαθμό που επέστρεψε» και συμπλήρωσε ότι πίστευε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έκανε τη διαφορά σε αυτό τον τομέα. 

Στην ίδια συνέντευξη έδωσε τη δική του ερμηνεία για την εκλογική και δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Κατ’ αρχάς, θεωρώ το εκλογικό 32% πολύ μεγάλο επίτευγμα μετά ένα μνημόνιο και τις “Πρέσπες”. Άλλες κυβερνήσεις που εφάρμοσαν μνημόνιο πήγαν σε 8% και 10%. Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα ενισχύθηκε και λόγω της πανδημίας. Η κυβέρνηση τα πήγε καλά στην πρώτη καραντίνα, ο κόσμος εκτίμησε ότι είναι αποτελεσματική. Τώρα όμως, με τους θανάτους, έχει αρχίσει να χάνει έδαφος. Στον ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, η πανδημία στέρησε την επαφή με τον κόσμο. Τις ζωντανές εκδηλώσεις ή την επίσκεψη σε μια λαϊκή, για παράδειγμα. Ήταν το οξυγόνο μας η επαφή με τον κόσμο», δήλωσε σχετικά. 

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το πρόβλημα αρχίζει από το γεγονός ότι «με το ποδόσφαιρο ασχολούνται άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Η οικονομική ισχύς τους μεταφράζεται σε πολιτική εξουσία». 

«Πιστεύω ότι οι δεσμοί της ΝΔ με τα οικονομικά συμφέροντα είναι ισχυροί κι έτσι πολύ δύσκολα το μαχαίρι της εξυγίανσης θα φτάσει στο κόκαλο. Πρέπει να αλλάξει κάτι στο ποδόσφαιρο συνολικά, και, εννοείται, και για τον ΠΑΟΚ», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος, που είναι υποστηρικτής του δικεφάλου του βορρά. 

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι δεν έχει δει την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα» επειδή δεν είχε το σθένος. 

«Με παρουσιάζει, έμαθα, σαν αυτόν που μετέφερε τα σλάιντ!.. Έχω διαβάσει βέβαια αρκετά μέρη του βιβλίου. Ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρεί ότι είναι ο άνθρωπος με τις bright ideas που κάποτε, πράγματι, έχει, γιατί είναι εμπνευσμένος, αλλά και κάποτε δεν έχει. Μπορεί να σκεφτεί κάτι έξω από τα στερεότυπα, αλλά δεν έχει την αίσθηση του κόμματος. Μπροστά στον Βαρουφάκη, ο Τσίπρας είναι υπόδειγμα συλλογικότητας και δημοκρατίας», συμπλήρωσε. 


 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ