Τσακαλώτος για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Μπορούσε να καταστρέψει την Ευρώπη»

Τσακαλώτος για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Μπορούσε να καταστρέψει την Ευρώπη» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Σε αυτές τις στιγμές που πεθαίνει ένας αντίπαλος, είναι καιρός για αναστοχασμό» ήταν το πρώτο σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πέθανε σε ηλικία 81 ετών. 

«Ήταν ηγέτης που κυριάρχησε στο Eurogroup για πάρα πολλά χρόνια. Ήταν η αυλή του. Είχε δορυφόρους. Αυστρία, Βαλτικές χώρες, Ισπανία και Πορτογαλία πριν αλλάξουν οι κυβερνήσεις. Είχε μεγάλη επιβολή» ανέφερε αρχικά για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Νομίζω πως παρά τη μέρα θα πρέπει να είμαστε και δίκαιοι και αυστηροί. Νομίζω πως δεν θα τον κρίνει καλά η ιστορία. Δεν ήταν μόνο σκληρός. Ήθελε ενωμένη την Ευρώπη. Πολιτική ένωση αλλά μόνο για μερικές χώρες. Μας ήθελε και εμάς και άλλες χώρες εκτός. Το όνειρό του ήταν μια πολιτική ένωση για τους λίγους. Ήταν από τους πολιτικούς που δεν καταλάβαιναν σε μια κρίση πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Θα μπορούσε να καταστρέψει την Ευρώπη. Είδαμε μετά τον covid πως άλλαξαν η Ευρώπη οι κανόνες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Πίστευε πως έγινε η κρίση και δεν έγινε τίποτα. Μόνο η Ελλάδα ήταν η εξαίρεση. Θα είναι πολύ αυστηρή η κρίση της ιστορίας. Κάποια στιγμή άλλαξε, τον πίεσαν και η Μέρκελ και ο Ολάντ. Ήταν σκληρός και με τον δικό του λαό, αλλά ήταν και πονηρός» κατέληξε μεταξύ άλλων.


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ