ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση το «αντάρτικο» πέντε βουλευτών στην τροπολογία Μουζάλα

Τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση το «αντάρτικο» πέντε βουλευτών στην τροπολογία Μουζάλα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Εσωκομματικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της κυβέρνησης η επιστολή πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους συναδέλφους τους με την οποία εκφράζουν τη διαφωνία τους στην τροπολογία του αν. υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σχετικά με τις Επιτροπές Προσφύγων για το Άσυλο.

Οι βουλευτές Χ. Καραγιαννίδης, Α. Καββαδία, Γ. Πάλλης, Γ. Ψυχογιός και Χ. Παπαδόπουλος, μάλιστα υποστηρίζουν ότι η τροπολογία κινείται στα όρια της συνταγματικότητας και ζητούν την άμεση απόσυρσή της.

Αναλυτικά, η επιστολή των πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Θέμα: Τροπολογία Μουζάλα
Σ/φοι, σ/φισσες,

στο νομοσχέδιο για τον αναπτυξιακό νόμο ο σ. Μουζάλας έφερε μία τροπολογία χωρίς καμία προήγουμενη συνεννόηση με την κοινοβουλευτική ομάδα και την αντίστοιχη ΕΠΕΚΕ μεταναστευτικού, τροπολογία που αφορά την σύνθεση των επιτροπών ασύλου. Η τροπολογία είναι στα όρια της συνταγματικότητας, αλλά και της κοινής μας θέσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τροπολογία αυτή δεν έχει την υποστήριξη μας γιατί αντιβαίνει σε ταυτοτικές μας θέσεις και δεν υπαγορεύεται καν απο το πρόσφατο Νομοσχέδιο του Υπουργείου που ψηφίσαμε.

Ζητούμε από τον σ. Μουζάλα να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο από πλευράς ΚΟ, όσο και από το Κόμμα για να μπορέσουμε συντεταγμένα να αποφασίσουμε το τι πρέπει να γίνει και ποιά είναι η πολιτική του κόμματος μας στο μεταναστευτικό.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στο βαθμό που ο συντρ. Μουζάλας επιμένει στην κατάθεση της τροπολογίας, σε βάρος της πολιτικής και της εσωκομματικής δημοκρατίας είμαστε υποχρεωμενοι-ες να γνωστοποιήσουμε την διαφωνία μας. Στο βαθμό μάλιστα που θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για την συγκεκριμένη τροπολογία, θα εκφράσουμε τη διαφωνία μας εμπράκτως και σε κάθε περίπτωση δημόσια. Αν μάλιστα εγκριθεί θα γίνει από την αντιπολίτευση και όχι από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υ.Γ. Παρακαλούμε όσοι-ες βουλευτές, βουλεύτριες συμμερίζονται την διαφωνία μας να το δηλώσουν στη λίστα.

Καραγιαννίδης Χρήστος
Καββαδία Αννέτα
Ψυχογιός Γιώργος
Πάλλης Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος»

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ