Τρία νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων- Ποιους αφορούν

Τρία νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων- Ποιους αφορούν Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τρία νέα προγράμματα, για τη στήριξη επιχειρήσεων, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τα τρία νέα προγράμματα που δρομολογούνται είναι συνολικού ύψους 92 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ανέφερε για τα τρία προγράμματα:

  • Το πρώτο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά περιβαλλοντικές υποδομές, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων και σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων.
  • Το δεύτερο, ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην ενίσχυση αλυσίδων προστιθέμενης αξίας, συνεργατικών συνεταιρισμών και δικτυώσεων και απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποιητικής δραστηριότητας.
  • Και το τρίτο, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι εντός του Ιουλίου θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με βάση την απώλεια τζίρου τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Σε αυτό τον κύκλο θα προστεθεί το αδιάθετο υπόλοιπο του πρώτου κύκλου, ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου να διαμορφωθεί στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι στα εργαλεία ρευστότητας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, προστίθεται ο νέος κύκλος ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου που προβλέπει 350 εκατ. ευρώ για τη γενική επιχειρηματικότητα και 150 εκατ. ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε ότι την Τρίτη (2/6) περίπου 240.000 συνταξιούχοι θα δουν μεσοσταθμική αύξηση περίπου 100 ευρώ, μικτά, στις επικουρικές συντάξεις.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM