Τόμσεν: «Δεν μπορεί οι Γερμανοί συνταξιούχοι να παίρνουν λιγότερα από τους Έλληνες»

Τόμσεν: «Δεν μπορεί οι Γερμανοί συνταξιούχοι να παίρνουν λιγότερα από τους Έλληνες» Facebook Twitter
8

Νέο θέμα μείωσης των συντάξεων έβαλε η Τρόικα στη συνάντηση της με τον υπουργό Εργασίας, με τον κ. Τόμσεν να λέει μάλιστα ότι δεν μπορεί οι Γερμανοί συνταξιούχοι να παίρνουν λιγότερα από τους Έλληνες.

Σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος δημοσιεύει το διάλογο που είχε ο κ. Βρούτσης με τους εκπροσώπους των δανειστών από τον οποίο προκύπτει ότι ο υπουργός απέκρυψε στη χθεσινή ανακοίνωση του το θέμα που τέθηκε για νέα μείωση των συντάξεων.

Ο διάλογος όπως τον δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος:

Μορς: Σε ποιo στάδιο βρίσκεται η λειτουργία του ΚΕΑΟ;

Βρούτσης: Το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο. Λείπουν λεπτομέρειες. Θα σας δοθεί (τεχνικά κλιμάκια) εντός της ημέρας.

Μορς: Πότε θα λειτουργήσει;

Βρούτσης: Μετά την ψήφισή του.

Μορς: Πότε;

Βρούτσης: Σε ένα-δύο μήνες από σήμερα.

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο Πολ Τόμσεν:

Τόμσεν: Μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;

Βρούτσης: Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορούν να μειωθούν οι συντάξεις. Η κυβέρνηση είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους.

Τόμσεν: Δεν σας είπα τι να κάνετε, αλλά μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων; Δεν βλέπουμε πώς θα καλυφθεί ένα δημοσιονομικό κενό ύψους 1 με 1,5 δισ. Αλλωστε το μέσο επίπεδο των συντάξεων στην Ελλάδα είναι στα 915 ευρώ, όταν σε άλλα κράτη, όπως στη Γερμανία, είναι στα 830 ευρώ».

Ο κ. Βρούτσης επαναλαμβάνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι επιλογή και η συζήτηση προχωράει σε άλλα θέματα.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εμένα πάντως μ'αρέσει το στυλ. Τόμσεν: Δεν σας είπα τι να κάνετε, αλλά μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων; Πηγή: www.lifo.grΔεν... από που και ως που... αλλά... αυτό που σου είπα δεν το άκουσες ή κάνεις τον μ...?Τώρα, περί αδικίας του μέσου Γερμανού... ΞΕΡΝΑΩ. Δεν περιγράφω άλλο και τέτοια.
Ωραιο το ανεκδοτο...Μένω εδώ και 2 χρονια στην Γερμανία και δεν υπαρχει περιπτωση 1 στο εκατομμυριο η μεση συνταξη στη Γερμανια να ειναι 830 ευρω. Ας μας πει ο Τομσεν ποσα δινει ο Γερμανος για την υγεία του και ποσα σε χαρατσια να βγαλουμε τον λογαριασμο...
Αυτή τη στιγμή έχουμε ελλειμματικό προυπολογισμό, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα κι αν δεν πληρώναμε ούτε σεντ σε δάνεια, πάλι τα λεφτά δεν θα έφταναν να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Το έλλειμμα αυτό καλύπτεται από τις δόσεις που παίρνουμε από το ΤΧΣ κατ' επέκταση δηλαδή από τους φόρους που πληρώνουν οι πολίτες των πλεονασματικών χωρών. Δεν είναι λίγο άδικο να μας χρηματοδοτούν αλλά ταυτόχρονα οι δικές τους συντάξεις να είναι κατώτερες απ' τις δικές μας;
*τώρα* έχει 30% παραπάνω κρατήσεις. Ας πούμε ΤΣΜΕΔΕ η μηνιαία κράτηση είναι 500 ευρώ για σύνταξη γύρω στα 1000. Ο παππούς μου όμως πλήρωνε 200 ευρώ και παίρνει 1500 μειωμένη γιατί βγήκε στα 59 με 23 χρόνια. Γενικά οι συντάξεις των προ 1993 ασφαλισμένων είναι απολύτως εξωφρενικές δεδομένου του τι πλήρωσαν. Και μόνο με υπέρογκες κρατήσεις στους μετά το 1993 μπορούν να καλυφθούν.