Τί είπε ο Τσίπρας στον Ντάισελμπλουμ

Τί είπε ο Τσίπρας στον Ντάισελμπλουμ Facebook Twitter
11

Μέσα σε διαφωνίες κύλησε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ καθώς στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα “αποτυχημένο” με τον κ. Ντάισελμπλουμ να απαντά ότι δεν συμφωνεί.

 

Δείτε τότε τους αριθμούς των ανέργων, των φτωχών και το ύψος του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ, του ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πηγές του Σκάι.

 

Όταν ο Ντάισελμπλούμ ρώτησε αν θα δεχτεί η Αθήνα παράταση του υπάρχοντας προγράμματος, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι "το υπάρχον πρόγραμμα απορρίφθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού", στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

 

Πάντως σύμφωνα με πληροφοριες του Βήματος ο Πρωθυπουργός επισήμανε επίσης την δέσμευση της κυβέρνησης σε ισοσκελισμένους Προυπολογισμούς ενώ επανέλαβε πως έχει στόχο ένα σχέδιο "αλλαγής πορείας, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών".

 

Χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε: "Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα. Αλλά δεν θα ζήσουμε και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα".

 

Σημείωσε επίσης ότι δεσμεύεται από τη λαική εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του που “είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση".

 

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε στον κ. Ντάισελμπλουμ ότι είναι έτοιμος να ανταλλάξει τεχνογνωσία, ούτως ώστε να εκκινήσουν "οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις, που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις". Ζήτησε, δε τη στήριξη του κ. Ντάισλεμπλουμ, "για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος".

 

 

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM