Θεοδωρικάκος: Έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας, θα επεκταθεί η υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Θεοδωρικάκος: Έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας, θα επεκταθεί η υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

«Δυστυχώς έχουμε έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και προανήγγειλε ότι θα επεκταθεί η υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε σήμερα το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου, λόγω του Γραφείου Ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομίας που υπάρχει εκεί, αλλά και προκειμένου να επιβραβεύσει τους τέσσερις αστυνομικούς που πριν από περίπου ένα μήνα έσωσαν μια γυναίκα θύμα τέτοιου περιστατικού

«Ενώ τα περιστατικά χαμηλής εγκληματικότητας- ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων- έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με το 2019 και το 2018, δυστυχώς έχουμε έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

«Είναι προφανές ότι δεν φτάνουν τα έξι γραφεία που έχουμε ιδρύσει. Άρα είναι μια υπηρεσία που θα επεκταθεί και θα ενταθεί η εκπαίδευση των αστυνομικών για να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε αυτό», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, ο υπουργός θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς τους πολίτες. «Ας προσέχουμε όλοι πώς μεγαλώνουμε, ιδίως τα αγόρια μας. Είμαστε όλοι γονείς. Τα αγόρια μας, όπως και τα κορίτσια μας, πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλον. Να υπάρχει αγάπη και σεβασμός. Ανδρισμός είναι να είσαι ευγενικός, ν' αγαπάς και να σέβεσαι μια κοπέλα και μια γυναίκα. Και τίποτα άλλο», τόνισε. 

«Οι νόμοι είναι νόμοι» 

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην υπόθεση της καταγγελίας βιασμού που έχει κάνει η 24χρονη στη Θεσσαλονίκη

«Η αστυνομία εμπιστεύομαι ότι κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα. Οι νόμοι είναι νόμοι. Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται για όλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί κι από εκεί και πέρα, τα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της Αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει», δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε ότι αυτό γίνεται σε μια σοβαρή χώρα που λειτουργούν οι θεσμοί.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ