Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε η Σακελλαροπούλου στον Σταϊνμάιερ- «Το θέμα θεωρείται λήξαν», απάντησε

Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε η Σακελλαροπούλου στον Σταϊνμάιερ- «Το θέμα θεωρείται λήξαν», απάντησε Facebook Twitter
Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έθεσε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι σημαντικό για τον ελληνικό λαό και παραμένει εκκρεμές. Επισήμανε τη σημασία της συζήτησης για τα ιστορικά ζητήματα, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα του θέματος για την Ελλάδα.

Ο κ. Σταϊνμάιερ απάντησε ότι, από νομική άποψη, το θέμα θεωρείται λήξαν για τη Γερμανία, αλλά δήλωσε ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη στην ηθική ευθύνη. Στο πλαίσιο αυτό, συζητείται η δημιουργία ενός μνημείου για την εβραϊκή κοινότητα, ως αναγνώριση της θυσίας όσων χάθηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Είναι ένα δύσκολο θέμα και δεν θέλω να το αποφύγω», σημείωσε ο Γερμανός πρόεδρος, αναγνωρίζοντας την ιστορική σημασία του ζητήματος.

Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε η Σακελλαροπούλου στον Σταϊνμάιερ- «Το θέμα θεωρείται λήξαν», απάντησε Facebook Twitter
Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ/ Φωτ.: Eurokinissi

Η επίσημη επίσκεψη του κ. Σταϊνμάιερ στην Ελλάδα ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο, όπου ο Γερμανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στον εορτασμό για τα 150 χρόνια του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Σημαντικός σταθμός στην επίσκεψή του θα είναι το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μαλακάσα και η συμμετοχή του σε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε η Σακελλαροπούλου στον Σταϊνμάιερ- «Το θέμα θεωρείται λήξαν», απάντησε Facebook Twitter
Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ/ Φωτ.: Eurokinissi

Το βράδυ, η κυρία Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του προέδρου Σταϊνμάιερ και της συζύγου του, Έλκε Μπούντενμπέντερ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM