Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί στη Μητρόπολη - Ποιοι άλλοι «Γαλάζιοι» θα δώσουν το «παρών»

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί στη Μητρόπολη - Ποιοι άλλοι «Γαλάζιοι» θα δώσουν το «παρών» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Το «παρών» στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά, Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη φέρεται πως θα δώσει αύριο ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, o Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Γεωργία, θα μεταβεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου θα βρίσκεται η σορός του εκλιπόντος, ενώ δεν είναι ακόμη σαφές αν θα παραστεί και στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, που είναι προγραμματισμένη για τις δώδεκα. 

«Οι δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους»

Ο ίδιος προ ημερών έκανε μια δήλωση μετά το θάνατο του έκπτωτου βασιλιά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες… Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός δίνουμε εξετάσεις».

Ποιοι «Γαλάζιοι»  θα δώσουν το «παρών» 

Σύμφωνα με το Mega, από το Μαξίμου δεν υπάρχει κάποιο «απαγορευτικό» στα στελέχη του που θα θελήσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα τού πρώην πρωθυπουργού. 

Επισήμως η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμένο, και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, στην κηδεία θα πάνε η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραστούν και άλλα στελέχη ή και κάποιοι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ, όπως για παράδειγμα ο Θανάσης Πλεύρης, ενώ δήλωσαν ότι δεν θα πάνε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Στέλιος Πέτσας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM