Τέμπη: Ο νόμος επιτρέπει στον Καραμανλή να κρύβεται και να μην δικάζεται, λέει ο Κουτσούμπας

Τέμπη: Ο νόμος επιτρέπει στον Καραμανλή να κρύβεται και να μην δικάζεται Facebook Twitter
0

Επίθεση προς την ΝΔ αλλά και προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το δυστύχημα των Τεμπών εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο νόμος επιτρέπει στον κ. Καραμανλή να κρύβεται και να μην δικάζεται» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Όταν το ΚΚΕ είχε προτείνει την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών κάνατε τους ψόφιους κοριούς γιατί θέλετε να προστατεύσετε ο καθένας τους δικούς σας υπουργούς», διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε όλους «και εσείς της κυβέρνησης και εσείς της συναινετικής αντιπολίτευσης».  

Αναφερόμενος στην προσπάθεια διερεύνησης του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος δήλωσε πρόθυμος να διερευνηθούν οι πιθανές ευθύνες, πράξεις ή παραλείψεις επί υπουργίας του από προανακριτική επιτροπή. «Ο Σπίρτζης είπε ότι δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στην μη εκτέλεση της σύμβασης 717 και του δυστυχήματος στα Τέμπη. Σαμπάνιες άνοιξαν στην κυβέρνηση όταν τον άκουσαν» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.  

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στην ομιλία του εξαπέλυσε μια σειρά από μομφές εναντίον της κυβέρνησης για μια σειρά από θέματα: Από την ακρίβεια και την ανακοίνωση για αύξηση του κατώτατου μισθού μέχρι την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα και το θέμα της Λάρκο.

Αναφερόμενος στις αυξήσεις μισθών έκανε λόγο «μούφα ξεπάγωμα τριετιών» ισχυριζόμενος ότι αν οι κυβερνήσεις θέλουν να ενισχύσουν την αγοραστική δύναμη για τα λαϊκά στρώματα πρέπει να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης και ο ειδικός φόρος στα καύσιμα.

«Οι 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις αύξησαν τα κέρδη τους 75,5% φτάνοντας τα 25,1 δισ. ευρώ κέρδη την ώρα που ο λαός πεινάει» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταλήγοντας στο συμπέρασμα: «Να ποιους προστατεύετε!».

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή: 

Κουτσούμπας για πόλεμο της κυβέρνησης με τα συμφέροντα: Σιγά τα αίματα

«Σιγά τα αίματα» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενος στους ισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δέχεται πόλεμο από συμφέροντα. «Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια σας έχουν στηρίξει με χέρια και με πόδια. Τώρα έχουν προφανώς περισσότερες απαιτήσεις. Τι να γίνει, τα έχουν αυτά οι δουλειές σας» υποστήριξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εμείς απευθύνουμε μομφή για όλη σας την πολιτική, όλες σας τις αποφάσεις αλλά και για την αλαζονεία σας, τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα, την πολιτική που θυσιάζει και την ίδια ακόμη την ανθρώπινη ζωή για τα κέρδη των λίγων» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ εξαπολύοντας δριμεία επίθεση και σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά. «Δεν αναγνωρίζουμε καμία πρόταση μομφής στην παρέα των κομμάτων της ξεπεσμένης και αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, δηλαδή στο παρεάκι του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM