Τέμπη: Αντιδρά η αντιπολίτευση για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων- «Βάλτε την Καϊλή να ερευνήσει το Qatargate»

Τέμπη-Σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Πυρ ομαδόν» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την σύνθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία καλείται να ερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχτηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην ανακοίνωση με την οποία αντιτίθεται σθεναρά στην σύνθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως η ανακοίνωση των εκλεχτών εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και πως δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι «αν η κυβέρνηση ήθελε διακομματική επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει προτάσεις από όλα τα κόμματα».

Αντιθέτως σύμφωνα με την Κουμουνδούρου «αυτό που επιθυμεί είναι ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης: Ότι όλα είναι ένα ”τραγικό ανθρώπινο λάθος” και ”διαχρονικές οι ευθύνες”». Ο ΣΥΡΙΖΑ τέλος ζητάει διερεύνηση όχι από Επιτροπές, αλλά από τις αρμόδιες Αρχές.

ΚΚΕ: Θα βγάλει λάδι της πολιτική της ιδιωτικοποίησης 

Ιδιαίτερα επικριτικό και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.  «Η επιτροπή ‘εμπειρογνωμόνων’, που έστησε η κυβέρνηση, φαίνεται ότι έχει ως βασική της αποστολή να ‘τεκμηριώσει’ το προαποφασισμένο πόρισμα, περιορίζοντάς το σε ένα «ανθρώπινο λάθος» και βγάζοντας λάδι την εγκληματική πολιτική της ιδιωτικοποίησης, του ξεχαρβαλώματος των σιδηροδρόμων και της κερδοφορίας, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον Περισσό αυτό είναι εμφανές από τη στιγμή που σε αυτή την επιτροπή μετέχουν πρόσωπα που εφάρμοσαν από θέσεις ευθύνης αυτήν την πολιτική.

ΜέΡΑ 25: Ας βάλουν και την Καϊλή να διερευνήσει το Κατάργκειτ

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης  στάθηκε στην επιλογή Ζηλιασκόπουλου σημειώνοντας: «Ο κ. Γεραπετρίτης διόρισε τον κ. Ζηλιασκόπουλο, που πρωταγωνίστησε στη διάλυση & ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, στην Επιτροπή που θα διερευνήσει την τραγωδία που έφερε η διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ».  Με δεικτικό τρόπο καταλήγει λέγοντας: «Ας βάλουν και την Καϊλή να διερευνήσει το Κατάργκειτ.»

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση παραβιάζει το νόμο 5014/2023 που η ίδια ψήφισε

Τέλος, στην δική της ανακοίνωση η Ελληνική Λύση χαρακτηρίζει «πρόκληση» την σύνθεση της Επιτροπής εκτιμώντας πως η κυβέρνηση παραβιάζει το νόμο 5014/2023 που η ίδια ψήφισε.

«Το γεγονός ότι μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής πρωταγωνίστησε στην οργανωμένη απαξίωση του ΟΣΕ, συνιστά πρόκληση. Η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να επιτρέψει την οποιαδήποτε λαθροχειρία στην διαδικασία διερεύνησης αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος. Οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, πέραν πάσης  “ασυλίας” και “ακαταδίωκτου”», αναφέρεται.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM