Τα συλλυπητήρια του ιδίου, αλλά και των μελών της Βουλής των Ελλήνων, για τον θάνατο του Ζακ Σιράκ, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, με επιστολή του στον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν.

 

«Ο Ζακ Σιράκ υπήρξε μια επιφανής προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία που υπηρέτησε πιστά τη Γαλλία από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το 1995 έως το 2007, όπως επίσης και από τη θέση του πρωθυπουργού, στην οποία εξελέγη δύο φορές. Γνωστός για την ευθύτητα και την αφοσίωσή του στο καθήκον, εργάστηκε σθεναρά για την προάσπιση της ελληνογαλλικής φιλίας» επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής.

 

«Η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στην οικογένεια του θανόντος. Παρακαλώ όπως δεχθείτε, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, τη διαβεβαίωση της ειλικρινούς εκτίμησής μου», καταλήγει η επιστολή του Κωνσταντίνου Τασούλα. 

 

Νωρίτερα σήμερα μήνυμα για τον θάνατο του Ζακ Σιράκ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας με μία ανάρτηση στο Twitter γραμμένη στα γαλλικά.  

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr