ΣΥΡΙΖΑ: «Όργιο ρουσφετιών» με διορισμούς στα νοσοκομεία - Να αποπεμφθεί ο Κικίλιας

ΣΥΡΙΖΑ: «Όργιο ρουσφετιών» με διορισμούς στα νοσοκομεία - Να αποπεμφθεί ο Κικίλιας Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή συγκεκριμένους διορισμούς σε ελληνικά νοσοκομεία. 

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Από τη δεξαμενή των αρίστων στο καλάθι των αχρήστων, ένα ρουσφέτι δρόμος», η Κουμουνδούρου κάνει λόγια «όργιο ρουσφετιών» και ζητά από το Μαξίμου να ακυρώσει τους «προκλητικούς διορισμούς», αποπέμποντας τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη με τους χιλιάδες μετακλητούς των πλουσιοπάροχων αμοιβών δεν αρκούσε φαίνεται για να απορροφήσει όλα τα «δικά μας γαλάζια παιδιά». Έτσι, τώρα ο πρωθυπουργός μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε «πάρκινγκ» κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της Ν.Δ., τους οποίους έχρισε διοικητές νοσοκομείων.

»Δεν ξέρουμε ποιά περίπτωση είναι πιο εξοργιστική. Αυτή του βουλευτή Καστοριάς που ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του; Ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας που μας ενημερώνει πως προτιμά τον μισθό του διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; 'Η οι Πρόεδροι ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας που διορίστηκαν διοικητές σε... Άρτα και Πρέβεζα και αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι;

»Μιας και ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε επί λέξει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί «στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο», περιμένουμε να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας για το όργιο ρουσφετιών και να ακυρώσει τους προκλητικούς αυτούς διορισμούς».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Επειδή πρέπει να αξιολογούμε το περιεχόμενο μιας κριτικής και όχι από ποιόν προέρχεται, εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτο δίκαιο. Ωραία τα μεγάλα λόγια του Μητσοτάκη για τεχνοκρατικές διοικήσεις, στην πράξη όμως βλέπουμε κομματικά στελέχη και γυρολόγους. Όπως και στους υπουργούς όπου μπήκαν αρκετοί παλαιοκομματικοί και "επώνυμοι" με κανόνες εσωτερικής ισορροπίας και όχι αξιοκρατίας νομίζω. Αρνούμαι να δεχθώ ότι δεν υπάρχουν ικανότερα άτομα εντός ή και εκτός Ελλάδας, επιστήμονες ή άνθρωποι με προσόντα. Δεν μπορεί από την μία να λές ότι είσαι καλύτερος από τους προηγούμενους και από την άλλη να βάζεις το ρουσφέτι διοικητή έναν πρώην ΑΝΕΛ που ούτε ο Καμμένος δεν τον τακτοποίησε.Ίσως ο πήχης να έχει τεθεί ψηλά αλλά όταν περνάς από κάτω με εντυπωσιακές κωλοτούμπες, κρίνεσαι ανάλογα.