Πλήρη ενημέρωση για τους λόγους για τους οποίους η υπουργός Πολιτισμού, έκανε δεκτή την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 

Σημειώνεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου, ο Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτησή του από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την έκανε δεκτή. Η παραίτηση ήρθε έπειτα από έντονη φημολογία για περιστατικά σεξουαλικής βίας.

 

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η κυρία Μενδώνη για να καλύψει τον κ. Λιγνάδη είχε μιλήσει για φήμες και είχε δεσμευτεί πως θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο εάν υπάρξει επώνυμη καταγγελία». Προσθέτει ότι «αφού για δύο εβδομάδες η κυρία Μενδώνη έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο μία ανώνυμη και ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού στο 2020mag.gr που δεν κατονομάζει το δράστη, έκανε δεκτή την παραίτησή του».

 

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τραγική σύμπτωση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει τονίζοντας ότι «περιμένουμε από την κυρία Μενδώνη πλήρη ενημέρωση, γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση».

 

Ο κ. Λιγνάδης μεταξύ άλλων ανέφερε στην επιστολή παραίτησης: «Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου. Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου».