ΣΥΡΙΖΑ: «Μαραθώνια» η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: «Μαραθώνια» η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε εξέλιξη είναι από το μεσημέρι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της βαριάς ήττας από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Κουμουνδούρου περίπου στις 2μ.μ το μεσημέρι, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 3μ.μ ενώ, λίγο μετά τις 5μ.μ, αποχώρησαν οι Νίκος Παππάς και Γιάννης Δραγασάκης. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν τόσο τα εκλογικά αποτελέσματα όσο και τα επόμενα στρατηγικά βήματα του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάριζε νωρίτερα ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και μέχρι την προκήρυξή τους, στις 10 Ιουνίου, η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της. Απαντώντας δε στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «μεθόδευση αλλαγών» στην ηγεσία της δικαιοσύνης λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως η ΝΔ «για άλλη μία φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης» για να αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με την NOVARTIS, το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες υποθέσεις.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ανέδειξε ως βασικότερη αιτία της ήττας «το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υλοποιήσει μια πολιτική που δεν ήταν δικιά του αλλά αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού». Παράλληλα άσκησε εσωκομματική κριτική λέγοντας πως «δόθηκαν λαβές για παρεξηγήσεις και τροφοδοτήθηκε η προπαγάνδα των αντιπάλων».

Τι θα κάνουν οι 53

Κρίσιμο ρόλο στη συνεδρίαση αναμένεται να διαδραματίσουν και τα στελέχη των 53, μεταξύ των οποίων είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Τασία Χιστοδουλοπούλου και ο Θοδωρής Δρίτσας. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM