ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για το «Σκοιλ Ελικικού»: Γελιέται αν νομίζει πως θα κοροϊδέψει επιστήμονες και εργαζόμενους

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για το «Σκοιλ Ελικικού»: Γελιέται αν νομίζει πως θα κοροϊδέψει επιστήμονες και εργαζόμενους Facebook Twitter
2

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας μεταξύ άλλων και το «Σκοιλ Ελικικού», μια από τις ακαταλαβίστικες φράσεις που που βρέθηκαν σε προγράμματα τηλεκατάρτισης (voucher) που καλούνται να παρακολουθήσουν δικηγόροι αλλά και άλλες κατηγορίες επιστημόνων, ώστε να λάβουν επιδότηση.

«Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην "Καθημερινή της Κυριακής" αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και κατάφωρου εμπαιγμού των πολιτών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τον κατηγορεί ότι «μέσα σε ένα κρεσέντο θράσους, ο πρωθυπουργός που επιδοτεί την ανεργία αντί την εργασία, βαφτίζει το επίδομα των 533 ευρώ για ένα μήνα, αλλά και το κατάπτυστο voucher για κατάρτιση στα ΚΕΚ των 600 ευρώ, ως γενναία και "σοσιαλιστική στήριξη" του εισοδήματος και της εργασίας!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης πως «αν νομίζει ότι θα κοροϊδέψει εργαζόμενους και επιστήμονες, επιδοτώντας τις απολύσεις τους και με αθλιότητες όπως το «Σκοιλ Ελικικού» για να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε φίλους του, είναι βαθιά γελασμένος».

«Επιτέλους, ας σταματήσει να κρύβεται», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι από χθες περιμένει μία απάντηση: «θα συνεχιστεί αυτό το φιάσκο του δώρου των 80 εκατ. ευρώ στα ΚΕΚ με το οποίο εξευτελίζει τους επιστήμονες; Παραμένει υπουργός ο κ. Βρούτσης;».

Τον σάλο που ξέσπασε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που καλούνται να παρακολουθήσουν οι επιστήμονες ώστε να πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ, σχολίασε χθες και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας το χάσταγκ #Σκοιλ_Ελικικου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε  ότι «η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια. Σκάνδαλο όμως όπως το "Σκοιλ Ελικικού" και το "Μέτζη του νέουκτη", που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων "κατάρτισης" με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν».

Μάλιστα όπως τονίζει "τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση" και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα "ζαβαρακατρανέμια"... Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις. Καλή Ανάσταση!».

Δείτε εδώ >>>Τα 15 πιο WTF σκρίνσοτ απ' το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν θελουμε να δούμε την θετική πλευρά παντως,είναι από τις πιο διασκεδαστικές υφαρπαγές δημοσίου χρήματος,από τους φόρους μας,κατευθείαν σε τσέπες απατεώνων.η διασκέδαση του λαού,μέσα σ αυτή την μαυρίλα,αξιζε τα 80.000.000€