«Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Novartis ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν» αναφέρει σε ανακοίνωση του o ΣΥΡΙΖΑ, για τις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί για πολλοστή φορά τον Κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσα από την «ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου» και να κάνει «αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία»

 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο εισαγγελικός λειτουργός που διεξάγει την έρευνα για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis, διαβίβασε την δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα την διαβιβάσει στην Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.

 

Τώρα, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ελεγχθούν πολιτικά πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι από πολιτικούς και δικαστικούς για σκευωρία στην διαχείριση του συνόλου των ερευνών.

 

Στις καταθέσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονόμασαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη ενώ κατήγγειλαν επίσης ότι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση. Από τη στιγμή που στις καταθέσεις έγινε αναφορά σε πρόσωπα με υπουργικές θέσεις κατά την εξεταζόμενη περίοδο, με βάση τον νόμο, ο εισαγγελέας ήταν υποχρεωμένος να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία. 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

Η πολιτική ελίτ που ευθύνεται για το σκάνδαλο Νοβάρτις ενορχηστρώνει τώρα και δεύτερο σκάνδαλο: Αυτό της συγκάλυψης και του ρεβανσισμού για όσους το ανέδειξαν.

 

Οι εκπρόσωποι του παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος επιχειρούν μια πρωτοφανή θεσμική παρεκτροπή, έναν χυδαίο πολιτικό αντιπερισπασμό. Θα συνθλιβούν από το βάρος της αθλιότητάς τους.

 

Καλούμε για πολλοστή φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ανάσυρση των μηνύσεων Σαμαρά- Βενιζέλου και να κάνει, αν τολμάει, εξεταστική, προανακριτική, να στήσει ειδικά δικαστήρια ή ό,τι άλλο του ταιριάζει για να μάθει όλος ο Ελληνικός λαός ποιό είναι το σκάνδαλο και ποιά η σκευωρία.