Για τη μη διάψευση των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τα Ίμια εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σημερινή ανακοίνωση.

 

«Έχουν περάσει δύο μέρες από τις δηλώσεις Ερντογάν για συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση να μην πάει Έλληνας αξιωματούχος στα Ίμια και για συνομιλίες των υπουργών Άμυνας για αντίστοιχες διαδικασίες σε άλλα νησιά, και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση: έσπευσε να απαντήσει μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του ΥΠΕΞ και σήμερα, με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, αμφισβήτησε το ρεπορτάζ δημοσιογράφου που μιλούσε για διάψευση του Τούρκου Προέδρου, επικαλούμενος τον ίδιο τον υπουργό Άμυνας», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

«Για την ταμπακιέρα όμως, η κυβέρνηση δεν έχει πει απολύτως τίποτα. Τελικά διαψεύδει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ή όχι;», συνεχίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Επιτέλους, ας καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι στα κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται σοβαρότητα και δεν χωρούν τέτοιοι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί».

 

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι αν φέτος δεν υπήρξε ένταση στα Ίμια είναι γιατί «δεν συνέβη τίποτα από ελληνικής πλευράς».

 

«Φέτος δεν υπήρξε η κρίση του "Kardak" (όπως αποκαλούν οι Τούρκοι τα Ίμια). Γιατί; Με τις αντιλήψεις που διατυπώσαμε, είπαμε: «Κοιτάξτε, αν υπάρξει η παραμικρή κίνηση στο Kardak, όπως παλαιότερα, η απάντησή μας θα είναι διαφορετική, αλλά αν δεν συμβεί τίποτα στον Kardak από ελληνικής πλευράς, θα δείτε ότι δεν υπάρξει τίποτα ούτε από την πλευρά μας. Σήμερα ο υπουργός Άμυνάς μας, πιθανότατα θα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, θα τον ευχαριστούσε, όπως φέτος, έτσι και εφεξής, να συνεχιστεί αυτό, τόσο στo Kardak, όσο και στα άλλα νησιά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.