ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση Φουρθιώτη: Να δώσουν απαντήσεις Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης

ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση Φουρθιώτη: Να δώσουν απαντήσεις Μητσοτάκης & Γεραπετρίτης- Η αντίδραση του υπουργού Facebook Twitter
0

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για ανάρτηση του Μένιου Φουρθιώτη περί «επαφών» με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ζήτημα για το οποίο τοποθετήθηκε ο υπουργός.  

Ο παρουσιαστής δημοσίευσε στον λογαριασμό του φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τις κλήσεις κινητού τηλεφώνου, λίστα στην οποία αναφέρεται το όνομα του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Νίκου Ρωμανού. 

«Κύριε Τσίπρα περιμένω πρόσκληση σας για να απαντήσω εγώ ποιος και με ποιον γνωρίζεται… αρχίζω με αυτή την δημοσίευση και έρχονται και γραπτά μηνύματα», ανέφερε στην ανάρτηση. 

«Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την απόφαση του υπόδικου και προστατευόμενου του Μαξίμου κ. Φουρθιώτη να δώσει στη δημοσιότητα τις στενές επαφές του με τον υπουργό Επικράτειας και τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΝΔ», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον κ. Γεραπετρίτη να δώσουν απαντήσεις σχετικά με αυτή την ανάρτηση. 

«Επειδή ωστόσο ο δημόσιος εκβιασμός ενός υπουργού από έναν υπόδικο αποτελεί διασυρμό, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά της ελληνικής δημοκρατίας, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό του να δώσουν τώρα τα πάντα στη δημοσιότητα και κυρίως να απαντήσουν: Ποιος ο λόγος των αλλεπάλληλων κλήσεων του υπουργού Επικρατείας με τον υπόδικο Φουρθιώτη; Υπάρχουν πράγματι μηνύματα και αν ναι ποιο το περιεχόμενό τους; Αναμένουμε και ελπίζουμε ο κατήφορος να έχει ένα τέλος», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Η απάντηση του Γεραπετρίτη 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι απάντησε σε «οχλήσεις» του Μένιου Φουρθιώτη, «όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του». 

Επιπλέον, ανέφερε ότι όταν ο παρουσιαστής «ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις», κατέθεσε σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική δικαιοσύνη. 

«Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν, μπορεί να παραστεί ένας εκπρόσωπός του στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης», συμπλήρωσε ο υπουργός και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, «εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα». 

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις ανθρωποφαγίας. Προς ενημέρωση του λοιπόν. Ουδέποτε έχω δει ούτε γνωρίζω εξ όψεως τον κύριο Φουρθιώτη. Απάντησα σε οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του. Αν από αυτό συνάγει οποιαδήποτε ευθύνη, έχει απλά παραιτηθεί από τη λογική. 

Επιπλέον, όταν ο κύριος Φουρθιώτης ξεκίνησε ψευδείς και προσβλητικές δηλώσεις, κατέθεσα σε βάρος του μήνυση, η οποία εκκρεμεί στην ποινική δικαιοσύνη. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν, μπορεί να παραστεί ένας εκπρόσωπός του στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ασχοληθεί με τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα, εξακολουθεί να παράγει ανέξοδη τοξικότητα. Ευτυχώς, η κοινωνία έχει από μακρού χρόνου αντιληφθεί και προσπεράσει τις μεθόδους αυτές».
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM