Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group

Συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group Facebook Twitter
0

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει σήμερα στις 16:00 το EuroWorking Group, προκειμένου να εξετάσει την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπία και τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκαν χθες, χωρίς να επιτευχθεί ωστόσο συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η κυβέρνηση φέρεται πάντως να εκτιμά ότι υπάρχει σαφής πρόοδος και πως στο EuroWorking Group δεν αποκλείεται να δοθούν οι σχετικές οδηγίες που θα ανοίξουν τον δρόμο για έκτακτο Eurogroup ακόμη και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η συμφωνία κλείνει τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ έκανε λόγο μάλιστα για μία «άμεση συμφωνία που μπορεί να εκταμιεύσει και πόρους». Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ν. Χουντής δήλωσε στο MEGA πως «η σημερινή τηλεδιάσκεψη θα δείξει εάν έχουμε καταλήξει και βεβαίως αν γίνει γρήγορα το Eurogroup που θα πάρει και τις σχετικές αποφάσεις στο επίδικο θέμα της δόσης και της χρηματοδότησης».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε χθες αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, αλλά προέβλεψε ότι αυτό θα επιτευχθεί μέχρι το τέλος Απριλίου. «Μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε σε ερώτηση για το εάν υπάρχει «σχέδιο Β» σε περίπτωση μη συμφωνίας, και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε στο σχέδιο A, ένα πλάνο που θα πετύχει».

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα χαρακτήρισε χθες εποικοδομητικές τις διαβουλεύσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι το σημερινό EWG «είναι καλή ευκαιρία για να γίνει αποτίμηση των συζητήσεων».

Μια πηγή κοντά στις συνομιλίες, που επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως η παύση των διαπραγματεύσεων δεν είναι μια ένδειξη ρήξης αλλά μια ένδειξη αργής προόδου των συνομιλιών. «Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου. Οι τεχνικές ομάδες θα συνεχίσουν να συλλέγουν στοιχεία στην Αθήνα», τόνισε ένας Έλληνας αξιωματούχος στο πρακτορείο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM