Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με  κεντρικό θέμα τις ευρωεκλογές συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 15:00 υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Εκτός από τις ευρωεκλογές και την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα συζητήσει την εκλογική στρατηγική του κόμματος, σήμερα αναμένεται να συζητηθεί και η προσπάθεια για άνοιγμα στην Κεντροαριστερά.

Το συγκεκριμένο θέμα αποκτά για τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερη βαρύτητα, μετά και τη χθεσινή παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Γέφυρα» που έχει σαν σκοπό την «ενότητα και σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων». 

Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως υπάρχουν διαφωνίες σε αυτό τη ζήτημα, οι οποίες εντάθηκαν μετά την πρόσφατη είσοδο στην κυβέρνηση του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα, οι οποίοι έως πρόσφατα στο Κίνημα Αλλαγής. 

Ωστόσο, εντός του κόμματος υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με την προσέγγιση της σοσιαλδημοκρατίας και την υπουργοποίηση στελεχών που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στο Κίνημα Αλλαγής (Τόλκας, Μωραΐτης).

Με αυτά τα δεδομένα χθες τη νύχτα υπήρξε συνάντηση στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπ. Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, Υγείας Ανδρ. Ξανθός, η αναπλ. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο βουλευτής Θ. Δρίτσας, η εκπρόσωπος Τύπου Ράνια Σβίγγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Μαντάς και άλλοι.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ