Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με  κεντρικό θέμα τις ευρωεκλογές συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 15:00 υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Εκτός από τις ευρωεκλογές και την προετοιμασία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που θα συζητήσει την εκλογική στρατηγική του κόμματος, σήμερα αναμένεται να συζητηθεί και η προσπάθεια για άνοιγμα στην Κεντροαριστερά.

Το συγκεκριμένο θέμα αποκτά για τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερη βαρύτητα, μετά και τη χθεσινή παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Γέφυρα» που έχει σαν σκοπό την «ενότητα και σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων». 

Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως υπάρχουν διαφωνίες σε αυτό τη ζήτημα, οι οποίες εντάθηκαν μετά την πρόσφατη είσοδο στην κυβέρνηση του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα, οι οποίοι έως πρόσφατα στο Κίνημα Αλλαγής. 

Ωστόσο, εντός του κόμματος υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με την προσέγγιση της σοσιαλδημοκρατίας και την υπουργοποίηση στελεχών που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στο Κίνημα Αλλαγής (Τόλκας, Μωραΐτης).

Με αυτά τα δεδομένα χθες τη νύχτα υπήρξε συνάντηση στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο υπ. Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης, Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, Υγείας Ανδρ. Ξανθός, η αναπλ. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου, η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο βουλευτής Θ. Δρίτσας, η εκπρόσωπος Τύπου Ράνια Σβίγγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Μαντάς και άλλοι.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM