Συνάντηση Σακελλαροπούλου- Μητσοτάκη: Εντυπωσιακή ωριμότητα από το κοινωνικό σύνολο

Συνάντηση Σακελλαροπούλου- Μητσοτάκη: Εντυπωσιακή ωριμότητα από το κοινωνικό σύνολο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα, προκειμένου να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την εξελίξεις στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με την κ. Σακελλαροπούλου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αν και το προηγούμενο διάστημα είχαν επικοινωνήσει πολλές φορές, τηλεφωνικά αλλά και μέσω skype. «Η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί -και με θεσμικό τρόπο- τη μετάβαση στην επόμενη φάση αυτής της μεγάλης μάχης την οποία δίνουμε», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες συμμορφώθηκαν με πειθαρχία και υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης στα περιοριστικά μέτρα, κάτι που επεσήμανε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που έκανε λόγο για «εντυπωσιακή ωριμότητα που επέδειξε το κοινωνικό σύνολο».

Αυτή η αίσθηση ατομικής ευθύνης αποκτά μεγαλύτερη σημασία στην επόμενη φάση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «θα κινούμαστε τώρα περισσότερο, θα πρέπει να φροντίζουμε τους τρεις βασικούς κανόνες τους οποίους έχουμε θέσει, την ατομική υγιεινή, τη μάσκα όποτε αυτή επιβάλλεται και τις αποστάσεις βέβαια. Αυτοί είναι οι κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να μας συνοδεύουν στη νέα μας καθημερινότητα».

«Οι πρώτες ενδείξεις που έχω από το πρωί, παρακολουθώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ότι και σήμερα οι συμπολίτες μας συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ειδικών. Και θέλω να κάνω μία δημόσια ενθάρρυνση, αυτές οι καλές συνήθειες να εξακολουθούν να συνεχίζουν να εκδηλώνονται και τις επόμενες εβδομάδες μέχρι που να έχουμε τα επόμενα θετικά νέα ότι καταφέραμε, πράγματι, και τώρα που απελευθερώνουμε την οικονομική δραστηριότητα, να μη δούμε μία νέα έξαρση των κρουσμάτων», σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η ωριμότητα επιδείχθηκε από όλους. «Αναδείχθηκε η μεγάλη συμβολή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όχι μόνο χάρη στον ηρωισμό των γιατρών, νοσηλευτών, διασωστών και όλων των άλλων. Ο ιδιωτικός τομέας, οι συμπολίτες που συνέβαλαν, οι εργαζόμενοι, οι αποκαλούμενοι ντελιβεράδες, οι άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ, οι πάντες. Ο σημαντικός ρόλος, η αυτοσυγκράτηση της Εκκλησίας στην κρίσιμη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα συνεχίσουμε όλοι να πειθαρχούμε και να δεχόμαστε έτσι την εφαρμογή των μέτρων, γιατί βέβαια τα προβλήματα που είχε ο τόπος, μας περιμένουν. Η οικονομική κρίση και πάλι, τα προβλήματα, δηλαδή, πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας από αυτή τη σκοπιά, η κρίση, η κλιματική, που υπήρχε και θα πρέπει όλες οι πολιτικές να προσαρμόζονται και σε αυτή», δήλωσε ακόμη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα ενημερώνει προσωπικά τακτικά την κ. Σακελλαροπούλου για όλα τα βασικά ανοιχτά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ