Συνάντηση Σακελλαροπούλου- Μητσοτάκη: Εντυπωσιακή ωριμότητα από το κοινωνικό σύνολο

Συνάντηση Σακελλαροπούλου- Μητσοτάκη: Εντυπωσιακή ωριμότητα από το κοινωνικό σύνολο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα, προκειμένου να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την εξελίξεις στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με την κ. Σακελλαροπούλου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αν και το προηγούμενο διάστημα είχαν επικοινωνήσει πολλές φορές, τηλεφωνικά αλλά και μέσω skype. «Η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί -και με θεσμικό τρόπο- τη μετάβαση στην επόμενη φάση αυτής της μεγάλης μάχης την οποία δίνουμε», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι Έλληνες πολίτες συμμορφώθηκαν με πειθαρχία και υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης στα περιοριστικά μέτρα, κάτι που επεσήμανε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που έκανε λόγο για «εντυπωσιακή ωριμότητα που επέδειξε το κοινωνικό σύνολο».

Αυτή η αίσθηση ατομικής ευθύνης αποκτά μεγαλύτερη σημασία στην επόμενη φάση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «θα κινούμαστε τώρα περισσότερο, θα πρέπει να φροντίζουμε τους τρεις βασικούς κανόνες τους οποίους έχουμε θέσει, την ατομική υγιεινή, τη μάσκα όποτε αυτή επιβάλλεται και τις αποστάσεις βέβαια. Αυτοί είναι οι κανόνες οι οποίοι θα πρέπει να μας συνοδεύουν στη νέα μας καθημερινότητα».

«Οι πρώτες ενδείξεις που έχω από το πρωί, παρακολουθώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι ότι και σήμερα οι συμπολίτες μας συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ειδικών. Και θέλω να κάνω μία δημόσια ενθάρρυνση, αυτές οι καλές συνήθειες να εξακολουθούν να συνεχίζουν να εκδηλώνονται και τις επόμενες εβδομάδες μέχρι που να έχουμε τα επόμενα θετικά νέα ότι καταφέραμε, πράγματι, και τώρα που απελευθερώνουμε την οικονομική δραστηριότητα, να μη δούμε μία νέα έξαρση των κρουσμάτων», σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι η ωριμότητα επιδείχθηκε από όλους. «Αναδείχθηκε η μεγάλη συμβολή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όχι μόνο χάρη στον ηρωισμό των γιατρών, νοσηλευτών, διασωστών και όλων των άλλων. Ο ιδιωτικός τομέας, οι συμπολίτες που συνέβαλαν, οι εργαζόμενοι, οι αποκαλούμενοι ντελιβεράδες, οι άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ, οι πάντες. Ο σημαντικός ρόλος, η αυτοσυγκράτηση της Εκκλησίας στην κρίσιμη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα συνεχίσουμε όλοι να πειθαρχούμε και να δεχόμαστε έτσι την εφαρμογή των μέτρων, γιατί βέβαια τα προβλήματα που είχε ο τόπος, μας περιμένουν. Η οικονομική κρίση και πάλι, τα προβλήματα, δηλαδή, πώς θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας από αυτή τη σκοπιά, η κρίση, η κλιματική, που υπήρχε και θα πρέπει όλες οι πολιτικές να προσαρμόζονται και σε αυτή», δήλωσε ακόμη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι θα ενημερώνει προσωπικά τακτικά την κ. Σακελλαροπούλου για όλα τα βασικά ανοιχτά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM