Τις δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού εξέτασαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρίγκιπα διάδοχο και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Χαμάντ αλ Χαλίφα.

 

Πρόκειται για συνάντησή των δύο ανδρών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία.

 

Ταυτόχρονα, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, αντάλλαξαν προσκλήσεις για εκατέρωθεν επισκέψεις.

 

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα διάδοχο του Μπαχρέιν - Όσα βρέθηκαν στην ατζέντα
Πηγή: Eurokinissi.

 

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία με τη Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, καθώς και στην πενταετή ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα διάδοχο του Μπαχρέιν - Όσα βρέθηκαν στην ατζέντα
Πηγή: Eurokinissi.

 

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του πρωθυπουργού με επιχειρηματίες από τη Σαουδική Αραβία οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς και συνάντησή του με ανώτατα στελέχη ελληνικών εταιρειών οι οποίες ήδη δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη χώρα. 

 

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τρεις αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι εργάζονται ως σύνδεσμοι για τη μεταφορά και εγκατάσταση της συστοιχίας Patriot που έχει διαθέσει η Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία για την ενίσχυση της άμυνάς της.

 

O πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ