Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Facebook Twitter
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα / Φωτογραφία: EUROKINISSI (αρχείου)
0

Συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με την Αθήνα να διαμηνύει ότι συνεχίζει να επενδύει στον ελληνοτουρκικό διάλογο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μεταβεί στη Νέα Υόρκη αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στο περιθώριο της οποίας θα συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα συνεχίζει να επενδύει στον ελληνοτουρκικό διάλογο, χωρίς να υποχωρεί σε ζητήματα κυριαρχίας και τις δεδηλωμένες κόκκινες γραμμές, με τη συνάντηση να πραγματοποιείται είτε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, είτε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. 

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να έχει ήδη δρομολογήσει σειρά συναντήσεων με ξένους ηγέτες και με διεθνείς επενδυτές, προκειμένου να ενισχύσει την ελληνική διπλωματική και οικονομική παρουσία, καθώς και την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις μεγάλες, παγκόσμιες γεωπολιτικές και τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής, κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει το επόμενο έτος τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με σύνθημά της το τρίπτυχο «Διάλογος, Δημοκρατία, Διπλωματία». Τέλος, θα κάνει ειδική αναφορά και στο Κυπριακό. 

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη 

  • 22 και 23 Σεπτεμβρίου: Παρεμβάσεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον. 
  • Επίσης, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα-διάδοχο του Κουβέιτ, σεΐχη Σαμπάχ αλ Χαλίντ αλ Σαμπάχ, και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. 
  • 26 Σεπτεμβρίου: Εργασίες και συναντήσεις στην 79η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ 
  • Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν και τον πρόεδρο του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο. Επίσης, την ίδια ημέρα θα δει τον πρίγκιπα-διάδοχο και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Χαμάντα Αλ Χαλίφα. 
  • Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς, και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Αλμπιν Κούρτι. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν στην Αστόρια μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις. 

*Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM