Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια- Νέα σύσκεψη με τους τραπεζίτες στο Μαξίμου

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια- Νέα σύσκεψη με τους τραπεζίτες στο Μαξίμου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τράπεζες για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα προστατεύει τους αδύναμους δανειολήπτες.  

Οι ενστάσεις των θεσμών πυροδοτούν εξελίξεις. Στις 15:00 θα υπάρξει νέα σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, από πλευράς κυβέρνησης θα μετάσχουν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Κλειδί στις διαπραγματεύσεις για τα «κόκκινα δάνεια» είναι το ύψος του δανείου που θα τεθεί ως όριο ώστε να επιτευχθεί ο αποκλεισμός των «στρατηγικών κακοπληρωτών», δηλαδή των δανειοληπτών που δεν εξυπηρετούν το δάνειο τους ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όριο για αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας διατηρείται στα 250.000  ευρώ και το ύψος του δανείου έως τα 130.000 ευρώ. 

Ακόμα ένα κριτήριο για την ένταξη στη νέα ρύθμιση είναι το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήµατος, το οποίο  αναμένεται ν ανέρχεται στα 12.500 ευρώ για τον άγαµο και στα 21.000 ευρώ για ζευγάρι, µε προσαυξήσεις από 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. 

Οι ρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής έως και 25 χρόνια και μειωμένο επιτόκιο στο 2% και µειωµένο επιτόκιο στο 2% (σήμερα είναι 4%).

Επίσης πιθανότατα θα υπάρχει πρόβλεψη για κούρεμα του δανείου σε περίπτωση που υπερβαίνει το 120% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.  

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM