«Συγγνώμη» για τον πόλεμο του '40 θα ζητήσει ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα

«Συγγνώμη» για τον πόλεμο του '40 θα ζητήσει ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Συγγνώμη στην Ελλάδα για την απρόκλητη κήρυξη πολέμου από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι θα ζητήσει ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας. 

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο Ιταλός πρόεδρος έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ως προσκεκλημένος του Προκόπη Παυλόπουλου. Αναμένεται να ζητήσει επισήμως συγγνώμη -για λογαριασμό της χώρας του- για τα δεινά που προκάλεσε ο πόλεμος αυτός και τα όσα επακολούθησαν, στον ελληνικό λαό.

Θα είναι η πρώτη φορά που από πλευράς Ρώμης θα γίνει κάτι τέτοιο, και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, ενώ ιδιαίτερα συμβολική είναι και η ίδια η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας της Ιταλίας στην παρέλαση. 

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει στις 12 μετά το μεσημέρι με την αστυνομία να έχει σχεδιάσει αυστηρά μέτρα ασφαλείας. 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Θα εκτιμούσαμε πολύ περισσότερο αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκάλεσε ο Άξονας και τις οποίες πληρώνουμε μέχρι σήμερα. Λίγο πήξαμε στις συγγνώμες. Μία οι Ιταλοί, μία οι Γερμανοί, μία το ΔΝΤ αλλά εμείς είμαστε πάντα οι χαμένοι.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ