Στον Μητσοτάκη ο Κικίλιας για την άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Στον Μητσοτάκη ο Κικίλιας για την άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ώστε να συζητήσουν την άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Ο αντικαπνιστικός νόμος ισχύει εδώ και πολλά χρόνια αλλά ήταν επί της ουσίας ανενεργός. Στόχος της νέας κυβέρνησης, όπως προεκλογικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει, είναι η άμεση εφαρμογή του. Τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε εν νέου στον αντικαπνιστικό νόμο λέγοντας πως «θα εφαρμοστεί πλήρως».  Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα εφαρμοσθούν καθώς με βάση τον ισχύοντα νόμο, στους ελέγχους εμπλέκονται τόσο το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου υγείας (ΣΕΥΥΠ), όσο και η αστυνομία και η Δημοτική αστυνομία.

Μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση έγινε γνωστό ότι στα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων. Στους ελέγχους θα εμπλέκεται πιο ενεργά η αστυνομία, καθώς και η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για αναφορά παραβάσεων. Τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον παλαιό νόμο μπορεί να ξεκινήσουν από 50 ευρώ για τους καπνιστές και να φθάσουν και τα 10.000 ευρώ για τους καταστηματάρχες.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ