Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου

Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αναβλήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο. «Υπάρχει εμπλοκή στα Σκόπια. Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντησή μας» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε δημοσιογράφους στη Βουλή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας είχε ξεκαθαρίσει ότι «δεν είναι απερχόμενος υπουργός». 

«Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση», είχε πει χαρακτηριστικά κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής.

Η ΝΔ, μέσω του Κωνσταντίνου Τασούλα είχε δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, με τον διάδοχο του Πάνου Καμμένου.

Όμως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως «δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια» και ως εκ τούτου δεν τελεί υπό παραίτηση.

Με το βλέμμα στα Σκόπια

Υπενθυμίζεται πως χθες, δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της πΓΔΜ, σχετικά με τις συνταγματικές τροπολογίες και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό νόμο του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση Ζάεφ.

Αρχικά, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα, την Πέμπτη, όμως μετατέθηκε για τις 15:00 τοπική, χωρίς και πάλι να ξεκινήσει καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξή τους και την επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας των δύο τρίτων (80 στους 120 βουλευτές).

Απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Ζάεφ παραδέχτηκε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα «BESA» του Μπιλιάλ Κασάμι, (που διαθέτει δύο βουλευτές) για την εξεύρεση μίας κοινώς αποδεκτής, τεχνικής διατύπωσης σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη του Συνταγματικού Νόμου για την υπηκοότητα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εξασφάλιση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των δύο τρίτων, που απαιτείται για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών «θα φανεί κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών».«Η ευθύνη ανήκει εν τέλει στους βουλευτές. Πιστεύω ότι θα συγκεντρωθεί πλειοψηφία δύο τρίτων για την υιοθέτηση των συνταγματικών τροπολογιών» είπε ο Ζάεφ. «Αν είμαστε δημιουργικοί θα βρεθεί λύση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ