ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Σι Τσιπίνγκ - Κατέθεσε πρώτα στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Σι Τσιπίνγκ - Κατέθεσε πρώτα στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, στο Προεδρικό Μέγαρο (EUROKINISSI)
1

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 10π.μ. Λίγο νωρίτερα ο Σι είχε καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 11:10 π.μ,  ο Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσει τελετή ανταλλαγής των διμερών συμφωνιών που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο κρατών. Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις. 

 

 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του Σι Τζιπίνγκ στην Αθήνα αναβαθμίζει με «εμβληματικό τρόπο» τη στρατηγική σχέση μεταξύ Ελλάδας-Κίνας προσθέτοντας «οι Έλληνες, ανοίγουμε το δρόμο στην Κίνα για να συναντήσει, υπό όρους ειρηνικής συνεργασίας και δημιουργίας, τα κράτη και τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε, υπό όρους πλήρους σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου να διαδραματίσουμε το ρόλο που αναλογεί, αμοιβαίως, στην Ελλάδα και στην Κίνα».

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα επιτεύγματά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, πολλά από τα οποία οφείλονται «στις εμβληματικές ικανότητες του Σι Τζινπίνγκ ως ηγέτη και πολιτικού». «Η συνεργασία μας εν προκειμένω έχει ως βάση την πιστή τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, στο σύνολό τους, δοθέντος ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης, δεσμεύεται, μέχρι κεραίας, ως προς την τήρηση και του συνόλου του Ευρωπαϊκού Δικαίου, πρωτογενούς και παραγώγου».

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Σι Τσιπίνγκ - Κατέθεσε πρώτα στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη Facebook Twitter
EUROKINISSI
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Σι Τσιπίνγκ - Κατέθεσε πρώτα στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη Facebook Twitter
EUROKINISSI

Αναφερόμενος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πανάρχαιους πολιτισμούς, «των οποίων οι αυτονόητες, όπως είναι φυσικό, διαφορές όχι μόνο δεν τους χωρίζουν αλλά τους ενώνουν, με την έννοια ότι λειτουργούν, αρμονικά, συμπληρωματικώς και διαλεκτικώς».

«Και τούτο διότι έχουν ως κοινό σημείο τον Άνθρωπο και την ειρηνική συνύπαρξη των Ανθρώπων. Τον Άνθρωπο, ο οποίος, εκ φύσεως, είναι προορισμένος να ζει ειρηνικά μέσα στο οικείο κοινωνικό σύνολο, οδηγώντας, εν τέλει, το σύνολο αυτό να συνυπάρξει ειρηνικά με κάθε άλλη κοινωνία», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

 

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας. Στις 16.30 οι δύο ηγέτες, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) στο λιμάνι του Πειραιά.

Το επίσημο δείπνο

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου στις 19:00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο οποίο θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Σι Τσιπίνγκ - Κατέθεσε πρώτα στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη Facebook Twitter
EUROKINISSI
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Σι Τσιπίνγκ - Κατέθεσε πρώτα στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη Facebook Twitter
EUROKINISSI

Η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας, που από το 2006 έχουν λάβει τον χαρακτήρα Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης. Η  υπογραφή συμφωνιών και μνημονίων στοχεύουν στην τόνωση του εμπορίου, των επενδύσεων και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Πολιτική
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Παυλόπουλος μπορούσε να πει αυτό για το Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού πάλι, αλλά μάλλον αυτό ήταν για το ελληνικό ακροατήριο. Ελπίζω να είπαν στον Ζι πως η επανάσταση πέτυχε και στην Ελλάδα πολλά, πχ οι συνδικαλιστές μπορούν να απλώνουν και τα πόδια τους στο μνημείο του αγν.στρστιωτη χωρίς να ανοίξει μύτη.Πάντως είναι το λιγότερο αστείο πως τα τελευταία χρόνια ζούμε στιγμές σουρεαλισμού. Από τη μια ο Ριζοσπάστης αριστερός Τσίπρας να γλύφει τα φρύδια του Ντόναλντ και από την άλλη ο Χάρβαρντ φιλελε Κυριάκος να παρακαλάει τον κομμουνιστή ηγέτη για δουλειές.