Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 10:30 αναμένεται να γίνει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, αξίωμα για το οποία η κυβέρνηση πρότεινε χθες την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά το οποίο ανακοίνωσε πως προτείνει την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Η πλειοψηφία που απαιτείται είναι 200 ψήφοι στην πρώτη ψηφοφορία, στη δεύτερη επίσης 200 ψήφοι, στην τρίτη 180, στην τέταρτη 151 και αν χρειαστεί πέμπτη η εκλογή γίνεται με απλή πλειοψηφία.


Όταν τα κόμματα αποφασίσουν και ανακοινώσουν τη στάση που θα κρατήσουν θα διαφανεί και πόσες ψηφοφορίες θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για την εκλογή. Η κάθε ψηφοφορία ορίζεται σε διάστημα πέντε ημερών από την επόμενη. Οι βουλευτές είτε ψηφίζουν θετικά είτε δηλώνουν παρών καθώς δεν υπάρχει η επιλογή της καταψήφισης.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για μια επιλογή προερχόμενη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, η οποία, ως εκ τούτου, διευκολύνει την επιβεβλημένη από το πνεύμα του Συντάγματος σύνθεση την ώρα των κρίσιμων ψηφοφοριών.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ